Aki tud lakást vesz: az áremelkedés sem szab határt a vásárlási kedvnek
Ingatlan

Aki tud lakást vesz: az áremelkedés sem szab határt a vásárlási kedvnek

Portfolio
Úgy tűnik az emelkedő ingatlanárak sem szabnak határt a kereslet növekedésének, az első negyedévben országosan 58 százalékkal nőtt az egy eladó lakóingatlanra jutó érdeklődések száma. Kifejezetten nagy volt Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében a lakáspiaci érdeklődés - szerepel az ingatlan.com elemzésében.

Minden ötödik lakásvásárlót érinthet a falusi CSOK

Országosan az idei év első három hónapjában 58 százalékkal több érdeklődés érkezett egy eladó ingatlanhirdetésre, mint egy évvel korábban, az ingatlankereső portálnál rögzített adatok alapján. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: “Az országos adatok is eleve jelentős keresletnövekedésről tanúskodnak, ráadásul a vidéki lakáspiacnak is további lökést adhat, hogy már július 1-jétől elindul a falusi CSOK, amely a kistelepüléseken lévő lakóingatlanok piacát pörgetheti fel. Az érintett településeken a KSH adatai szerint 2008-ban több mint 30 ezer, 2012-ben 17 ezer, 2016-ban 28 ezer, 2017-ben pedig több mint 31 ezer adásvétel történt."


Balogh László

vezető gazdasági szakértő, igazgatósági tag

ingatlan.com

Pályafutását a Deloitte Zrt. adótanácsadási osztályán kezdte, 2009-ben csatlakozott az ingatlan.com-hoz, ahol kezdetekben gazdasági és pénzügyi területen dolgozott. 2015. januárjától az ingatlan.com Zrt. igazgatósági... Tovább »

A korábbi cikkeinkben már beszámoltunk róla, hogy azokon a településeken lévő lakóingatlanok megvásárlásához lehet állami támogatást igényelni, ahol 5 ezer főnél kevesebben laknak és 2013 óta csökkent a lakosság száma.A portál adatai szerint az idei első negyedévben Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 100 százalékkal nőtt a kereslet. A nógrádi lakóingatlanok iránt 90 százalékkal többen érdeklődtek, míg Győr-Moson-Sopronban ez 70 százalék volt, de a leggyengébb eredménnyel szereplő Tolna megyében is közel 40 százalékos élénkülést tapasztaltak.

Drágulással zárult az előző év

Az elemzése idézi a KSH legfrissebb előzetes adatait is, amely szerint újabb drágulással fejezték be a múlt évet a lakások. A használt lakások ára országos átlagban 9,6 százalékkal volt magasabb 2018 utolsó negyedévében, mint egy évvel korábban. Bár ezek még nem a végleges statisztikák, és az adatok folyamatos feldolgozásával az érték még módosulhat, a 9,6 százalék megközelíti a 2018 III. negyedévében mért, már végleges 10,7 százalékos áremelkedés mértékét a használt lakások piacán.
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Frankfurti tőzsde
CLA
shopping01
erste bank
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
balance hall irodaház