Előfizetői tartalom

Tisztázzuk! Ki és hogyan juthat szuperolcsó lakáshoz a Várban?

Pásztor Roxána
Az elmúlt napokban, hetekben hangos volt a sajtó az I. kerület, pontosabban a Várnegyedbe való beköltözés lehetőségeiről és az úgynevezett örökbérleti jog megszerzéséről. Aki nem jártas az önkormányzati lakásokkal kapcsolatos témában, annak zavaros lehet, hogy mit is jelent pontosan egy örökbérleti jog mellett bérelhető ingatlan, milyen kötelezettségekkel jár, mennyibe kerül, és egyáltalán hogyan lehetséges, hogy valaki egy alacsonyabb havi díj kifizetése mellett akár a Várban is egy ilyen lakásban lakhasson. Az összefoglaló és tisztázó cikk megírásához az I. Kerületi Önkormányzatot kérdeztük meg.

Az elejéről kezdve, amikor örökbérleti jogról beszélünk valójában egy határozatlan idejű bérleti jogról van szó, ami vagyoni értékű jognak számít, azaz örökölhető és cserélhető, ellentétben a határozott idejű, piaci bérleti joggal, amit bizonyos időközönként felülvizsgál a helyi önkormányzat és ellenőrzi, hogy a lakója jogosult-e még a megállapított bérleti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái