A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?
Ingatlan

A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?

A hét elején megint kimagaslóan jó számokat közöltek az építőipar februári teljesítményről. Az ágazat jócskán felülmúlta a tavalyi második hónapét. Ennek sokan örülhetnek, de egyre többen vannak olyanok a szakértők között, akik szerint készülni kell a növekedési tempó erős csökkenésére.
Állami segítség nélkül aligha dönthetne csúcsokat a hazai építőipar. De meddig tart ez a jó világ? Lesznek-e további kedvezmények a kivitelezést érintő szabályozásban? Lesz-e célzott támogatás valamelyik vevői rétegnek?
És mi lesz az adózással, tényleg fenntartható hosszú távon a 27 százalékos áfa az új lakásokra? Mindez hogyan érinti az építőanyagokat gyártó és azokat felhasználó cégeket, az ingatlanfejlesztők projektjeinek költségvetését és a sor végén a vásárlókat?


A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?
Részletekért kattints ide!
Egyelőre nem tudjuk, de már nem kell sokat várni, mert az Építőipar 2019 című konferenciánkon (május 8. Marriott Hotel) jelen lévő állami és vállalati vezetők igyekeznek teljes képet adni az ágazatról, annak összes gondjáról-bajáról. Dr. György László gazdaságáért és szabályozásért felelős államtitkártól (Innovációs és Technológiai Minisztérium) első kézből tudhatjuk meg, hogy mire készül a kormányzat a nemzetgazdaság számára kulcsfontosságú építőipar lendületének fenntartása érdekében.

A vállalati oldalt a nagyágyúk közül többen is képviselik majd egy vélhetően informatív szakmai beszélgetésen, amit nem szabad elszalasztani. Egyebek között ott lesz ezen Scheer Sándor, az egyik legnagyobb építőipari csoport, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója, valamint a több lakóparki projektet is megvalósító Biggeorge Property Zrt. első embere, Nagygyörgy Tibor tulajdonos-vezérigazgató is.


Dr. György László

gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Tanulmányait 2003-ig a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd 2004-ben Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen) végezte, ezután 2008-ban a BME-n szerzett Master of Business Administration (MBA) végzettséget. A Műszaki Egyetemen... Tovább »Scheer Sándor

vezérigazgató

Market Építő Zrt.

Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. A cég alapításakor célul tűzte ki maga elé, hogy az építőipar egyik meghatározó szereplője lesz. Több mint 600 építkezés... Tovább »Nagygyörgy Tibor MRICS

tulajdonos - vezérigazgató

Biggeorge Property Zrt.

Nagygyörgy Tibor a Biggeorge's márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. társtulajdonosa. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezte. 1999-ben elvégezte... Tovább »

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Vágóhíd-terv - Chapman_Taylor