Digitális boom előtt áll az építőipar
Ingatlan

Digitális boom előtt áll az építőipar

Portfolio
A negyedik ipari forradalom iparági technológiáit, úttörő megoldásait mutatta be Münchenben a Bauma. Az építőipar infrastruktúrájának digitális forradalma lesz 2019 egyik legfontosabb trendje az építészet, az építőipar területén. Az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling - BIM) használatát néhány európai országban az állami infrastruktúra beruházások esetében már kötelezővé tették, 2020-tól például Németországban is az lesz.
A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése: megkönnyíti a tervezés-kivitelezés folyamatát, segítségével magasabb minőségű műszaki dokumentáció készíthető, csökkenthetők a tervezési hibák és potenciális extra költségek. A 3D nyomtatásra, az automatizálásra és a mesterséges intelligenciára építő technológiák a közeljövőben egyre inkább teret hódítanak az építőiparban is. A jövő építési helyszíne, építkezése pedig modern, intelligens és egymással digitálisan összekapcsolt technológiákon, felhő alapú infrastruktúrákon alapul.

A szakvásáron 614 ezer négyzetméteren 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító mutatkozott be, és több mint 600 ezer szakmai látogató volt kíváncsi a legfrissebb innovációkra.

Digitális boom előtt áll az építőipar

Kihívások az építőiparban

Az építőipar ágazata jelenleg a maximumához közel teljesít, a nagyobb teljesítmény legnagyobb akadálya a jelenlegi szervezettség mellett a szakmunkások és most már a segédmunkások hiánya - mondta el Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. A szakember szerint egyre nagyobb problémát jelentenek a generálkivitelezők által vállalt szűk vállalási határidők. Gyakori, hogy a munka megnyerése érdekében olyan határidőket vállalnak, amelyek a mai munkaerőhiányos helyzetben teljesíthetetlenek, nem is beszélve a technológiai idők betartásáról. Többek között ennek a következménye, hogy egyre több beruházás csúszik.


Digitális boom előtt áll az építőipar
Részletekért kattints ide!
Kismértékben bár, de fékezi a növekedést az építőanyagárak és a munkadíjak emelkedése. Az áremelkedés egyik oka az alapanyagárak emelkedése, valamint a kereslet erősödése. Az áremelkedés ütembe azonban már most egyre lassul, az év végére pedig várhatóan megáll - tette hozzá a szakértő.
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-618656563