Digitális boom előtt áll az építőipar
Ingatlan

Digitális boom előtt áll az építőipar

Portfolio
A negyedik ipari forradalom iparági technológiáit, úttörő megoldásait mutatta be Münchenben a Bauma. Az építőipar infrastruktúrájának digitális forradalma lesz 2019 egyik legfontosabb trendje az építészet, az építőipar területén. Az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling - BIM) használatát néhány európai országban az állami infrastruktúra beruházások esetében már kötelezővé tették, 2020-tól például Németországban is az lesz.
A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése: megkönnyíti a tervezés-kivitelezés folyamatát, segítségével magasabb minőségű műszaki dokumentáció készíthető, csökkenthetők a tervezési hibák és potenciális extra költségek. A 3D nyomtatásra, az automatizálásra és a mesterséges intelligenciára építő technológiák a közeljövőben egyre inkább teret hódítanak az építőiparban is. A jövő építési helyszíne, építkezése pedig modern, intelligens és egymással digitálisan összekapcsolt technológiákon, felhő alapú infrastruktúrákon alapul.

A szakvásáron 614 ezer négyzetméteren 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító mutatkozott be, és több mint 600 ezer szakmai látogató volt kíváncsi a legfrissebb innovációkra.

Digitális boom előtt áll az építőipar

Kihívások az építőiparban

Az építőipar ágazata jelenleg a maximumához közel teljesít, a nagyobb teljesítmény legnagyobb akadálya a jelenlegi szervezettség mellett a szakmunkások és most már a segédmunkások hiánya - mondta el Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. A szakember szerint egyre nagyobb problémát jelentenek a generálkivitelezők által vállalt szűk vállalási határidők. Gyakori, hogy a munka megnyerése érdekében olyan határidőket vállalnak, amelyek a mai munkaerőhiányos helyzetben teljesíthetetlenek, nem is beszélve a technológiai idők betartásáról. Többek között ennek a következménye, hogy egyre több beruházás csúszik.


Digitális boom előtt áll az építőipar
Részletekért kattints ide!
Kismértékben bár, de fékezi a növekedést az építőanyagárak és a munkadíjak emelkedése. Az áremelkedés egyik oka az alapanyagárak emelkedése, valamint a kereslet erősödése. Az áremelkedés ütembe azonban már most egyre lassul, az év végére pedig várhatóan megáll - tette hozzá a szakértő.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
új lakások