Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés
Ingatlan

Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés

Portfolio
Elérhetővé vált a Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer tájékoztató moduljának (E-TÉR) térképes felülete, melyben elsőként az országos, valamint a két kiemelt térség (agglomeráció és balatoni) szerkezetét bemutató interaktív térképpel teszik könnyebbé a tervezéssel foglalkozók mindennapjait, valamint azokét, akik az építkezési ügyekben eddig az önkormányzatot személyesen keresték fel a szükséges dokumentumok miatt- írja a Lechner Tudásközpont.
A E-TÉR egy három modulból álló rendszer lesz a 2020-as elkészülést követően, most a tájékoztató modul térképes megjelenítő funkciója élesedett. Ez lényegében egy online segítség azoknak, akik területrendezési, településrendezési és fejlesztési, valamint építészeti tervezési kérdésekben eddig személyesen keresték fel a Lechner Tudásközpontot (mint jogszabályba foglalt kötelespéldány-leadó helyet) vagy a helyi önkormányzatot papír alapú dokumentumokért, másrészt a rendszer azoknak is segítséget nyújt, akik építkezni szándékoznak, vagy a saját környezetüket érintő terveket, előírásokat szeretnék megismerni.

Egyelőre három terület van fókuszban

A már elérhető országos, valamint a két kiemelt térség szerkezetét bemutató interaktív térképek (Országos, Budapesti Agglomerációs és Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervek) a település kereshetőségével, valamint többféle alaptérképpel, a rétegek átlátszóvá tételével és együttes megjelenítési lehetőségével is egyszerűbbé teszik a térségi tervezéssel foglalkozó szakemberek mindennapjait. Az országos, valamint a fővárosi agglomerációs és a balatoni térség szerkezetét bemutató térképeken például a gyorsforgalmi utakra kattintva megjelenik az út száma, vagy láthatóak a pontos kerület és településhatárok, illetve akár a balatoni térségnél megtekinthetőek a borszőlő termőhelyi övezetek is.


Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés
Kép forrása: e-epites.hu
A Lechner Tudásközpont fejlesztésében megvalósuló Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) teljes működésekor nemcsak térképes tájékoztatást fog nyújtani, hanem szakmai anyagok, például a tervek alátámasztó dokumentumai, jogszabályok és fogalmak is elérhetőek lesznek. A projekt célja a hazai építésügyi és térségi tervezési folyamatok széles körű elektronizációja az e-közigazgatás kiszélesítése keretében, a térségi tervezéssel összefüggő folyamatok és a közműtervezés, illetve közműegyeztetés átfutási idejének és költségének csökkentése, a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek minimalizálása.

Jó hír azoknak, akik építkeznek: egyszerűsödik az ügyintézés
A június 4-én megrendezésre kerülő Future City Konferencia többek között kiemelten foglalkozik az e-közigazgatás témakörével is. Ne maradj le, jelentkezz még ma!
bika
mnb shutter
Kaderják Péter
parlament
Munkanélküli
kinaamerika
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
eladó új lakások