Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját
Ingatlan

Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját

Portfolio
Lépett a Telekom, a vállalat eladja az összes üdülőjét országszerte. A nyaralókat tartalmazó portfólióban többek között kisebb házak, balatoni nyaralók, többszobás hegyvidéki szálláshelyek is vannak, de néhány milliárd forintért a balatonkenesei Telekom Hotelt is meg lehet vásárolni a vállalattól.
Eladja az országszerte található összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom, a teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára, így az eddigi irodaházak, üzlethelyiségek, telkek mellett a kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően megjelentek az eladó nyaralók. A vállalat nyilatkozata alapján azért is döntöttek a kiárusítás mellett, mert a jövőben még inkább a stratégiai növekedést biztosító alaptevékenységeire kívánnak koncentrálni. Az adótörvény változása egyaránt hozzájárult a kiárusítási döntéséhez, a cég így megtisztítja az ingatlan-portfólióját és egyszerűsíti a működését.

Vásárló igazából bárki lehet, az eladni kívánt üdülők között azonban vannak olyan kisebb balatoni nyaralók is, amiket a kollégáknak kedvezve a Telekom első körben csak a dolgozóinak értékesítene. Az összes ingatlan eladásával többmilliárd forintos bevételre tehetnek majd szert, amiből a tervek szerint a vidéki és budapesti telephelyeket korszerűsítenék. A több milliárdos bevétel alatt pedig nem egy-két milliárdnyit értünk, ugyanis már önmagában nettó 2,5 milliárd forintért árulják Balatonkenesén a 91 szobás, több mint 10 ezer négyzetméteres Telekom Hotelt. Ezen kívül vannak 200 millió forintos ingatlanok például Vonyarcvashegyen, vagy Mezőkövesden, ennél kevesebbért árulnak Mátraházán, vagy Bükkszentkereszten 30-50 férőhelyes nyaralókat, ahogy pedig megyünk lefelé a kínálati ár szerinti rendezésben, előkerül többek között egy Pécs környéki vendégház, és egy faházakkal beépített üdülőterület is, csak hogy néhányat említsünk a repertoárból.

Azok számára, akik nem befektetési céllal vásárolnának, és nem akarnak szállodaüzemeltetésbe kezdeni, érdekesebbek lehetnek a kisebb, saját célra használható nyaralók, például Szilvásváradon nettó 30 millióért, vagy Abádszalókon nettó 14 millió forintért. Hozzátesszük, hogy a tulajdoni viszonyokat is érdemes ezeknél figyelni, vannak olyan ingatlanok ugyanis, amelyek osztatlan közös tulajdonban állnak a Magyar Postával, így ezeknél nem lehet teljes tulajdonlást vásárolni.

Nézzünk néhány nyaralót a listából!

Mátraháza
A Heves megyei Mátraházán eladó ingatlant nemrégiben újították fel, nem messze tőle helyezkedik el egy télisportközpont, az üdülő pedig négy szinten, 45 férőhellyel rendelkezik. Az alapterülete több mint 750 négyzetméter, ami egy 3400 négyzetméteres telken található, a nettó ára pedig 168 millió forintot tesz ki.

Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját
Kép forrása: Telekom
Bükkszentkereszt
A számos balatoni ingatlan mellett hegyvidéki környezetben, Bükkszentkereszten is lehet nyaralót venni a Telekomtól, az ország legmagasabban fekvő településén kínált ingatlan 33 férőhelyes, 10 különálló apartmant foglal magába mintegy 730 négyzetméteren. A nettó ára 125 millió forint.

Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját
Kép forrása: Telekom
Orfű
Az orfűi ingatlan egy tipikus helyszíne lehet az iskolai táboroknak, a nettó 85 millió forintos vételár egy közel 7000 négyzetméteres területet és a rajta lévő 11 faházat, egy szabadon álló beépítéssel kialakított porta, iroda és raktár funkciójú épületet, egy konyha-étkező funkciójú, fedett-nyitott terasszal kiegészített ingatlant, és egy zuhanyzó épületet foglal magába.

Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját
Kép forrása: Telekom
Pécs - Mecsek
Ez az üdülő Pécs északi részén, a Mecsekoldal elnevezésű városrészben helyezkedik el, a vételárban egy 2250 négyzetméteres telek és egy hatszobás vendégház van benne. A ház a tulajdoni lap szerint lakóház, udvar megnevezésű, az ára pedig nettó 51 millió forint.

Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját
Kép forrása: Telekom

A teljes lista ezen a linken érhető el.

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
lakások kisutca