Előfizetői tartalom

Kitálaltak a dühös lakásvásárlók - Súlyos átveréseknek estek áldozatul

Portfolio
A néhány hete megjelent lakáspiaci horrorsztorik kapcsán újabb levelek érkeztek a szerkesztőségünkbe olyan vásárlóktól, akikkel szemben a fejlesztők valamilyen formában inkorrekt módon jártak el. Az alábbiakban három olvasónk osztotta meg a történetét arról, hogyan vált számukra rémálommá az új lakásuk megvásárlása. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a fejlesztők többsége természetesen korrekt, de a lenti példák azt mutatják, hogy új lakás vásárlása előtt érdemes nagyon körültekintőnek lenni abban, hogy kivel és milyen feltételekkel kötjük meg a szerződést.

I. eset"2017-ben egy IX. kerületi projektben lefoglaltam több ingatlanegységet - lakás, garázs, üzlethelyiség - amire 2018 év elején 20 százalékos előleg befizetésével előszerződést kötöttem - kezdte történetét az egyik olvasónk. 2018 decemberében azonban a beruházó egyoldalúan elállt a szerződéstől az építkezés késésére hivatkozva. Bár már ez sem mondható jogszerűnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés