Előfizetői tartalom

Ez az igazi minőségi javulás - Nincs több emberi hiba az építkezéseken?

Az építőipari automatizáció és digitalizáció két nagy előnnyel jár: az egyik, hogy sokkal gyorsabban végezhetőek el az egyes munkafolyamatok, a másik, hogy sokkal kevesebb minőségi problémája lesz az elkészült lakásnak, irodának, raktárnak, vagy bármilyen ingatlannak. Abban a korszakban vagyunk, amikor beruházások tömkelege indulna el, az építőipari munkaerőhiány azonban sokszor megálljt parancsol ezeknek, vagy ha el is indulnak őrült kapkodás jellemez minden munkafolyamatot a tervezéstől kezdve, a kivitelezésig. Ez sokszor a minőség rovására megy, jó hír viszont, hogy az automatizációval nagy részük elkerülhető lenne. Barócsi Róberttel, a KÉSZ Csoport gyártási és szerelési divíziójának vezetőjével beszélgettünk a legújabb lehetőségekről, amelyek segíthetnek megoldani a minőségbeli és egyéb problémákat az építőiparban.

Amikor a KÉSZ-nél kezdett el dolgozni teljesen más volt minden a piacon, mint utána, vagy főleg mostanában. Milyen volt ezt megélni? Az egyetem elvégzése után 2009-ben a ferihegyi repülőtéren kezdtem. A tervezési oldalon csatlakoztam be pont a válság közepén, izgultam is, hogy lesz-e munkalehetőség. Az első benyomásom az volt, hogy óriási verseny van a piacon, fővállalkozói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés