Százszoros az árkülönbség a falusi CSOK településeinek kínálatában
Ingatlan

Százszoros az árkülönbség a falusi CSOK településeinek kínálatában

Portfolio
A júliustól induló falusi CSOK-ban érintett településeken jelenleg közel 15 ezer ingatlant - házat vagy lakást - hirdetnek eladásra. Ezek között mintegy százszoros az árkülönbség, köszönhetően a Balaton-parti településeken kínált felújított családi házak és néhány elnéptelenedett településen meghirdetett romos házak négyzetméterárának - szerepel az ingatlan.com közleményében.
A héten jelent meg az állami lakástámogatási rendszer új eleméről, a falusi CSOK-ról szóló részletes szabályozás, ennek értelmében 2486 kistelepülésen használt lakás vásárlására is felvehető 1 gyermek esetén 600 ezer, 2 gyermek esetén 2,6 millió, legalább 3 gyermek esetén 10 millió forint 2022 közepéig. A felvett összeg fele fordítható csak vásárlásra, a másik felét felújításra, vagy bővítésre kell felhasználni.

A hivatalos listáról és a legújabb részletekről itt írtunk korábban:Az ingatlan.com kínálata alapján ezen a 2486 kistelepülésen május közepén több mint 14 600 házat, vagy lakást hirdettek meg a tulajdonosok. A legdrágább ingatlanokat a Balaton közelében lévő településeken kínálták, itt akár 900 ezer forintot is meghaladták az aktuális kínálatban szereplő, eladásra kínált használt lakóingatlanok. Ezzel szemben a legolcsóbb Vas, Borsod, vagy Békés megyei településeken 8-10 ezer forintos négyzetméterárakkal is lehet találkozni. Ez mintegy százszoros árkülönbséget jelent, hozzá kell azonban tenni, hogy az ilyen alacsony fajlagos áron kínált ingatlanok legtöbbje bontásra ítélt ház, olyan elhelyezkedéssel, ahol akár még a közműellátottság sincs megoldva.Portfolio Ingatlan Adatbázis


BB Házak

BB Házak

1094 Budapest, Balázs Béla utca 20.
58 db lakás
30 - 94 m2 alapterület
Átadás:
2020 Q4
25 - 75 M Ft
Ajánlatot kérek
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
új lakások