Előfizetői tartalom

Őrült árak a belvárosban - Ezért szorulnak ki ennyien Budapest külső kerületeibe

Portfolio
Bár Budapest egészét tekintve a lakásárak a gazdasági fundamentumok által indokolt szinthez (háztartások jövedelme és munkanélküliség alapján) képest felülértékeltek, ez azonban nem egyenletesen jelenik meg a főváros egyes kerületeiben. Az MNB Lakáspiaci Jelentése öt részre bontva vizsgálta meg a fővárost a lakáspiaci kondíciók, a lakásállomány megújulása, vagy a lakásvásárlók tulajdonságai szempontjából.

A főváros egyes kerületei érdemi különbségeket mutatnak a lakásárak szintjét és a jelenlegi ciklusban megfigyelt változását tekintve is. A legdrágább helyen, az V. kerületben 2018-ban 801 ezer forintos átlagos négyzetméterár volt tapasztalható, míg a legolcsóbb kerületben mintegy 289 ezer forintos. A fővárosi bérek emelkedése (2013-ban nettó 208 ezer Ft, míg 2018-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés