Előfizetői tartalom

Mindent tudnak rólunk a kütyüink? - Erre halad a világ

Portfolio
Elképesztően sokféle új digitális megoldással találkozhatunk a világban, a kütyük egymással összhangban a legkülönfélébb, egy kissé talán félelmetes dolgokra is képesek lesznek, illetve már most is képesek. Az LG Electronics magyarországi leányvállalatának új ügyvezető igazgatója, Hyeong Tae Kim számolt be többek között arról, hogy olyan összekapcsolt otthoni készülékek fejlesztésén dogoznak, amelyek képesek alkalmazkodni az egyéni szokásokhoz és folyamatosan tanulni. Például már láthatjuk a tévén hogyan halad a mosás, a hűtő a mobilunkon jelzi, ha véletlenül nyitva hagytuk az ajtaját, az okos hangszórók pedig hangparancsra lekapcsolja a lámpát - és ez még csak a kezdet.

Merre felé halad a világ a digitális megoldások területén? Egyértelműen a mesterséges intelligencia korát éljük, ebben látjuk a jövőt. A cél, hogy az általunk használt készülékek - legyen az a munkánk, vagy a magánéletünk során használt eszköz - képesek legyenek értelmezni a környezetüket, folyamatos tanulás által megismerni a szokásainkat, és ennek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés