Előfizetői tartalom

Kinek a kezében van Budapest jövője?

Portfolio
Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos, hogy mindenki tudatában legyen annak, hogy éppen milyen hatalmas volumenű, a városunkat átalakító projektet indít a kormányzat vagy akár a magáncégek, milyen beruházáson törik a fejüket a döntéshozók és mindez hogyan változtatja meg a mindennapokat. Legyen szó akár egy új városnegyed felhúzásáról, egy új híd megépítéséről, a tömegközlekedés átszervezéséről, az 5G-s teszthálózatok elindításáról, vagy arról, hogy milyen forrásból van mindezekre pénz. Szerencsére most már minden okosvárossal kapcsolatos projektben nagy hangsúlyt kap, hogy csak úgy van értelme létrehozni ezeket, ha a lakosok valóban használni fogják, megértik és mindezek mellett hasznosnak tartják. Ehhez viszont nem árt tisztában lennünk azzal, hogy mi is zajlik körülöttünk, milyen projektre figyeljünk oda, ezek ugyanis befolyásolhatják azt, hogy hogyan érezzük magunkat Budapesten, vagy abban a városban, ahol élünk. Mindezekkel fogunk foglalkozni kevesebb, mint egy hét múlva a Future City konferencián.

Ha elsőre azt hinnénk, hogy nincs befolyásunk afelett, hogy éppen milyen gigászi projektet indítanak el Budapesten, vagy akár más városban, gondoljunk csak bele hogy egy fejlesztőnek sem jutna eszébe több száz, vagy ezer lakásos lakóparkokat felhúzni, ha azt gondolná, hogy senki nem fogja megvenni. Nem építenének új hidat, ha azt később egy autós sem használná és a villamosvonalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés