Megint csurrant-cseppent a kormány az építőipari cégeknek
Ingatlan

Megint csurrant-cseppent a kormány az építőipari cégeknek

Alig észrevehető összeggel, de ismét támogatja a kormány az építőipari kkv-k technológiai megújulását és hatékonyságának javítását.
Idén még három milliárd forintnyi pályázatot ír ki a kormány az építőipari kis és közepes vállalkozások hatékonyságának növelése céljából - jelentette be kedden Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter a tárca épületében tartott sajtótájékoztatón, miután találkozott Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökével. Ezzel 25 milliárd forintra nőtt az ezt célzó programban juttatott támogatás összege, de ezt kevesellte a szövetség elnöke, szerinte legalább 41 milliárd forint kellene.


Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Innovációs és Technológiai Minisztérium

1984-ben kezdte egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, ahol 1989-ben szerzett mérnök diplomát. 1989 és 1991 között az MTA Tudományos Minősítő Bizottsága doktori ösztöndíjas programjának... Tovább »

A kormány építésgazdasági stratégiáját ez alkalommal is megismétlő miniszter nem tért ki erre a felvetésre. A Portfolio-nak arra a kérdésére, hogy támogatja-e a kormányzat az ÉVOSZ áfa-javaslatait azt felelte: a költségvetés elkészítésekor vizsgálják az ágazat egészének megújítására vonatkozó szövetségi észrevételeket.

Megint csurrant-cseppent a kormány az építőipari cégeknek
Az ÉVOSZ az elmúlt hetekben egyebek között az áfa-visszatérítéssel összefüggésben több könnyítést is kért. Felvetette, hogy az új építésű lakásoknál az 5 és 27 százalékos áfa különbözete visszaigényelhető legyen. Azt is javasolta, hogy a magánszemélyek a lakásfelújításkor a számlával igazolt költségek áfájából maximum 3 millió forintot visszakaphassanak. Ezen kívül indítványozta, hogy a munkáltató adómentesen támogathassa a munkavállalót lakásvásárlás esetén maximum 6 millió forint erejéig, felújításkor pedig legfeljebb 3 millió forint erejéig.


Megint csurrant-cseppent a kormány az építőipari cégeknek
Egy dinamikus és hatékony építőipari szektor fontos részese lehet a jövő városainak Magyarországon is. A legújabb fejlesztésekről és az infrastrukturális beruházásokról is hallhatsz a jövő heti konferenciánkon. Még ma ülj be az első sorba!

Koji szerint a magánszemélyek lakásépítése és lakásfelújítása mintegy 300 milliárd forintnyi megrendelés, de ennek túlnyomó részénél "az áfát nem látja a pénzügyi tárca". Az elnök 80 milliárd forintra becsülte ezt az összeget, vagyis legalább ennyi áfa-kiesése van a költségvetésnek.

Megint csurrant-cseppent a kormány az építőipari cégeknek
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-618656563