Újabb támogatás a családi házak tulajdonosainak: felújításra is jár az adókedvezmény
Ingatlan

Újabb támogatás a családi házak tulajdonosainak: felújításra is jár az adókedvezmény

Portfolio
Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki kormányinfón ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében hajt végre. A 13+1 pont egyike a kistelepülések használt ingatlantulajdonosait is érinti,
az akcióterv alapján ugyanis 5 millió forintig áfa-visszatérítést kaphatnak építésre, bővítésre, vagy akár felújításra is.
2016 januárja óta már egyébként is lehetőség van új ingatlanok építésekor maximum 5 millió forintig visszaigényelni az áfát, ami az építkezés költségei során több millió forint kedvezményt jelenthet. (Az áfakulcsok különbségéből adódóan ez azt jelentette, hogy ha eddig valaki 20 millió forintot költött egy építkezésre, akkor az építkezés után járó áfabevétel visszaigénylésével 4,4 millió forintnyi kedvezményhez jutott.)


Újabb támogatás a családi házak tulajdonosainak: felújításra is jár az adókedvezmény
Részletekért kattints ide!
A mostani bejelentés azonban már nemcsak új ingatlan építésére vonatkozik, hanem a használt lakások, házak felújítására, bővítésére is, ez az 5 millió forintos áfa-visszaigénylés azonban kizárólag azokon a kistelepüléseken vehető igénybe, ahol a falusi CSOK is kérhető, ez összesen 2486 települést érint.

A településekről, ahol elérhető lesz a falusi CSOK, ebben a cikkben írtunk:Egyelőre azonban még több kérdés is felmerül az intézkedéssel kapcsolatban. Aki egy ilyen kistelepülésen igényelné a falusi CSOK-ot is, három gyermek esetén a 10 milliós támogatás felét vásárlásra költheti, a másik felét viszont kötelezően felújításra kell felhasználnia. Érdekes helyzetet teremthet például, ha valaki együtt szeretné igénybe venni az 5 millió forintos felújítási támogatást és a most bejelentett áfa-visszatérítést is.Az ÉVOSZ nyilatkozata alapján ez az intézkedés a tisztességes vállalkozások piaci helyzetét erősíti. Érdekeltté teszi a megrendelőt és az építési vállalkozókat egyaránt, hogy írásban szerződjenek, tételes költségvetés és műszaki tartalom alapján dolgozzanak, legálisan, számlákon keresztül mozogjanak a pénzek. Az ÉVOSZ számításai szerint ez évben mintegy 300 milliárd Ft érték lehet a szóbeli megállapodások, "zsebszerződések" értéke, ami az állami költségvetést mintegy 80 milliárd forint áfa bevételtől foszthatja meg.
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
CPI gateway office park, irodaház árpád híd