Előfizetői tartalom

Olyan változások jönnek, mint a gőzgép vagy az elektromosság feltalálásakor

Portfolio
A fejlesztések egyik központi kérdése a digitális infrastruktúra és a közszolgáltatások folyamatos fejlődése, ami a közlekedés, az általános információkhoz való hozzáférés, a mesterséges intelligencia alapú megoldások alkalmazása terén is megjelenik. A lényeg, hogy nemzetközi összefogással Magyarország is beszálljon ebbe, megvalósuljon a digitális és fizikai világ integrálása, amiben az 5G nyújthat segítséget. A smart city egyik legfontosabb tartalma azonban, hogy a döntések a lakosok fokozott bevonásával történjenek - mondta el a Future City 2019 konferencián tartott előadásában Botos Barbara, az ITM, Energiaügyekért és Klímapolitikáért felelős Államtitkárság helyettes államtitkára.

A mesterséges intelligencia olyan átalakulást hozhat a világnak, mint a gőzgép vagy az elektromosság. 2050-re a világ lakosságának 80 százaléka városokban fog élni ezért az egyik legfontosabb kulcs a várostervezés. Ebben a szemléletben viszont fontos, hogy újra megjelenjen a közösség, akiknek önszervező ereje hatékonyabb tud lenni az állami vagy a piaci beavatkozásoknál....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái