Előfizetői tartalom

Most jön csak az igazi fordulat: amikor nem csúsznak a projektek és a minőségre sincs panasz

Portfolio
Az épületek, építmények szinte minden életszakaszában - a tervezéstől az üzemeltetésig - egyre többen ismerik fel, hogy új technológiákat kell segítségül hívni, ha versenyképesebben, gyorsabban és csúszások nélkül, jobb minőségben, költséghatékonyabban akarják véghez vinni az adott projektet. A lézerszkennerek, a szenzorok együttesen biztosítják, hogy az összegyűjtött adatok egy épületinformációs modell (BIM) környezetébe beilleszthetők legyenek, és a 3D-s modellek segítségével mindezek elképzelhetővé váljanak. A BIM, és az ezzel készült új épületek, projektek voltak a középpontban Las Vegasban, a Graphisoft által rendezett Key Client konferencián. A konferencián elhangzottakról a Portfolio beszámolója következik.

A tervezésnél a 2D-s rajzokon kívül pontosabb és látványosabb képet adhat egy 3D-s modellezés, amit egy VR szemüveggel a befektetők, vagy leendő tulajdonosok akár előre megnézhetnek, egy lézerszkenner segítségével az épület olyan tulajdonságait lehet letapogatni, amely később a mérnökök munkáinak a magas minőségét garantálhatja, míg az épületbe beépített szenzorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés