Lélegzetelállító teraszok Budapest felett
Ingatlan

Lélegzetelállító teraszok Budapest felett

Portfolio
Míg korábban csak a lakások egy részéhez építettek a fejlesztők teraszokat, addig ma már szinte alapkövetelmény a lakáshoz tartozó erkély, nem mindegy azonban, hogy ez milyen méretű, elrendezésű és mennyire használható a gyakorlatban. Egy panorámás terasz valódi kincs ma Budapesten, ami nemcsak az ott élők komfortérzetét javíthatja, de a lakás eladhatóságát is nagy mértékben növeli.
A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

A nyár beköszöntével egyre több időt szeretnénk a szabadban tölteni. Míg vidéken a saját kert gondozása és az ott eltöltött pihenés jelentheti a feltöltődést, addig Budapesten a lakáshoz tartozó terasz lehet a jó megoldás. Egy teraszon elfogyasztott reggeli már önmagában is kellemes élmény, különösen akkor, ha ezt olyan teraszról tehetjük meg, ahol a szemünk elé tárul a város vagy a Duna panorámája.

Szerencsére ma már Budapesten is egyre több olyan lakás épül, amelyhez használható méretű teraszok tartoznak, így a korábban csak egy szűk kör kiváltsága ma már szélesebb rétegek számára válik elérhetővé, sőt vannak olyan fejlesztések, ahol minden lakáshoz élhető méretű terasz tartozik és a panoráma mellett a Duna is sétatávra van.

Mindez egy új fejlesztésben (X): A III. kerületben a Főtértől 500 m-re, a Duna-part mellett 5 hektáron fekvő, a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt területen épülő Waterfront City - amelyet az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő, a Biggeorge Property épít, - megfelelő választás lehet annak, aki nagy teraszos lakást szeretne kilátással az Óbudai-szigetre vagy a Budai-hegyekre, hiszen itt a lakások 90%-a terasszal rendelkezik. Ráadásul a "smart city" városrész létrehozásával a környék felértékelődése várható, egy új városközpont alakulhat ki, mely 1400 lakással, és 10 000 négyzetméter kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó és iroda egységgel teszi gazdagabbá az ott lakók életét. A közismert Ybl díjas építész, Hajnal Zsolt nevével fémjelzett projekt koncepciójának része az a gyaloghíd, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket az Óbudai-szigettel (Hajógyári sziget), mely a zöld környezetet egy karnyújtásnyira elérhetővé tenné a környékbeliek számára. A gyaloghíd koncepciójának egyeztetését a fejlesztő megkezdte a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal, a híd megvalósítása a projekt későbbi ütemében történhet, a Fővárosi Önkormányzattal történő megállapodás függvényében. Érdemes az elsők között lekötni a lakásokat, mert az értékesítés megkezdésekor, jellemzően a nagy projekteknél bevezető árat kínál a fejlesztő, így a korán ébredők jelentős felértékelődést könyvelhetnek el a projekt előrehaladtával.Lélegzetelállító teraszok Budapest felett
Részletekért kattints ide!

Hány négyzetméternek számít a terasz?

A terasszal rendelkező lakások általában értékesebbek, mint a terasz nélküli társaik, ami az ingatlan áraiban is megmutatkozik. A hagyományos terasz alapterületét 50 százalékban szokás a lakás alapterületéhez hozzáadni, a 20 négyzetmétert meghaladó terasz esetében azonban a 20 négyzetméter feletti részt harmad- vagy negyedrészben szokás beszámítani. Ha tehát van egy 50 négyzetméteres lakásunk 10 négyzetméteres terasszal, akkor annak értéke megegyezik egy azonos minőségű és paraméterű 55 négyzetméteres lakással. Ha azonban az említett lakás teraszának mérete 100 négyzetméter, nem jelenti automatikusan a lakás árának megduplázódását. A belvárosi tetőteraszos lakások esetében éppen azért nehéz meghatározni az ingatlan pontos értékét mert szinte egyedi megoldásokról van szó, így nem könnyű hasonló hirdetéseket találni.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Waterfront City

Waterfront City

1033 Budapest, Folyamőr utca 3.
269 db lakás
30 - 126 m2 alapterület
Átadás:
2021 Q4
25.2 - 209.9 M Ft
Ajánlatot kérek

Erkély, loggia, terasz

A lakáshoz tartozó külső terek meghatározásakor gyakran okoz félreértést az erkély és a loggia fogalma. A hasonlóság ellenére erkélyről akkor beszélhetünk, ha az, az épület homlokzatából kiugrik, így csak a homlokzati fal választja el a lakástól. A loggia-t ezzel szemben három oldalról fal veszi körül, így az épület homlokzatán nem lóg túl. A szintén hasonló értelmű terasz alatt pedig minden esetben alátámasztás van, például egy másik lakás vagy kiépített alap formájában.

Összességében azt lehet mondani, függetlenül attól, hogy a fent említett három típus közül melyik tartozik a lakáshoz, érdemes olyan lakást választani, amihez külső tér is tartozik, ugyanis számos olyan tevékenységre - balkonkertészet, napozóterasz, grillezés, extra tárolás - teremt lehetőséget, ami emeli az otthon töltött élet minőségét.
 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock új lakás