Előfizetői tartalom

Elképesztő, mennyi lakás zúdul most a piacra

Portfolio
Megnéztük, hogy mire lehet számítani a következő hónapokban, negyedévekben a budapesti újlakás-piacon. Az 500 projekt nagy része, ami mintegy 25 ezer lakás építését foglalja magába, már idén befejeződhet, így csak ebben az évben várhatóan 15 800 új lakóingatlan zúdul rá a budapesti piacra, aminek egy része már el is készült. A kereslet felszívóerejével úgy tűnik eddig nem volt probléma, a jelenleg épülő lakásállomány már 69 százaléka vevőre talált. A fejlesztők körében továbbra is a XIII. kerület a legnépszerűbb, ahol jelenleg 6750 lakás építése van folyamatban, vagy éppen ebben a negyedévben fejeződött be.

A napokban már beszámoltunk róla, hogy a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb elemzése alapján 2019 második negyedévében a legalább négylakásos, új budapesti társasházakban összesen közel 25 ezer új lakást építenek, mindezt majdnem 500 projektben. Ezeknek a lakásoknak a nagy részét már értékesítették a fejlesztők, a teljes épülő állomány csupán 31 százaléka...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái