Előfizetői tartalom

Utolsókból lesznek az elsők: a hely, amit egyszer hanyagolnak, máskor imádnak a lakásvásárlók

Portfolio
Csak Budapesten közel 37 ezer volt a lakáspiaci adásvételek száma az egész 2018-as évet nézve, ami összességében 2 százalékos növekedést jelent a korábbi évhez képest. 10 olyan kerület volt, ahol kevesebb lakás cserélt gazdát, ezek közül a legnagyobb csökkenést a X. kerületben mérték. Azokon a területeken viszont, ahol leginkább megnőtt a tranzakciók száma, egy olyan kerületben nőtt meg legjobban a vásárlások száma, amelynél a korábbi évben a legnagyobb visszaesést lehetett tapasztalni - áll az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.

Budapesten 2 százalékkal, a végleges számokban várhatóan 37 ezer közelébe nőtt tavaly a lakáspiaci tranzakciók száma. Tíz kerületben lehetett a forgalom visszaesését tapasztalni, amelynek mértéke 1 és 19 százalék közé esett. Tetemes a veszteség a 2-3 ezres forgalmú VIII. és X. kerületben, utóbbiban volt a legnagyobb, 19 százalékos visszaesés a 2018-as adatok alapján....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái