Előfizetői tartalom

Térképen mutatjuk, hol és mennyiért vehetsz balatoni nyaralót

Portfolio
Ha valaki a nagy magyarországi tavak mellett szeretne házat vagy lakást vásárolni, akkor ezt a legolcsóbban a Tisza-tó mellett teheti meg. A Velencei-tó és a Balaton esetében már kicsit összetettebb a kép, a Balaton közelében akadnak ugyanis olyan települések, ahol kedvezőbb árakon hozzá lehet jutni ingatlanhoz, mint a Velencei-tónál. Például Balatonföldváron és Keszthelyen, de ide tartoznak még Fonyód lakóingatlanjai, vagy Balatonboglár üdülői. A többi esetben azonban lényegesen mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki a Balatonnál tervez saját házat vagy lakást venni, különösen igaz ez Balatonfüredre és Siófokra - derül ki a Takarék Index elemzéséből.

A nyári szezon beköszöntével nemcsak a lakóingatlanpiac, hanem a nyaralópiac is sokakat lázban tart. Bár fizikailag nincs sok különbség abban, hogy egy nyaraló besorolású vízparti házban töltjük a szabadnapokat, vagy egy lakóingatlannak minősített házban, a jogi meghatározásban, a hitelfelvételnél, de akár az árakban is nagy különbségek lehetnek.Nézzük először csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés