Előfizetői tartalom

Így változott a világ turistáinak száma az elmúlt 70 évben

Portfolio
Ma már senki nem lepődik meg azon, ha valaki pár napra, vagy egy-egy hétre egy külföldi országba utazik, hogy felfedezze annak látnivalóit. Ez nem volt azonban mindig így. Néhány évtizeddel ezelőtt a külföldi utazások száma töredéke volt a mostaninak és az is nagyrészt Európába koncentrálódott. Az alábbiakban azt néztük meg, hogy miként alakult a nemzetközi turisták száma és kontinensek közti eloszlása az 1950-es évek óta az Our World in Data interaktív statisztikái alapján.

Míg 1950-ben mindössze 25 millió ember utazott turisztikai céllal külföldre, addig 2018-ra ez a szám elérte az 1,4 milliárdot. A kontinensek közti összehasonlítást tekintve még mindig Európa áll az élen, de már nem akkora előnnyel, mint a 60-as években. Akkoriban a nemzetközi utazások 75 százalékának európai ország volt a célja, ma viszont minden második utazás köthető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés