Előfizetői tartalom

Több ezer új lakás építése már egy évet, vagy még annál is többet csúszik

Portfolio
Az építőipari nehézségek és a korlátos kapacitások nem hozták könnyű helyzetbe a fejlesztőket, továbbra is egyre több újlakás-projekt átadása csúszik a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatai alapján. Az értékesítés alatt álló lakások mintegy harmadánál féléves, vagy annál kevesebb a csúszás, van azonban több ezer olyan lakás, amelynél a késedelem az egy évet is eléri. Egyelőre legalábbis, a jelen állás szerint, de nincs kizárva, hogy ez a szám még feljebb kúszik a következő negyedévben.

A jelenleg szabad lakással rendelkező projektekben még 10 600 lakás átadása várható az idei évben, 2020-ra 7050, 2021-re pedig 2200 lakás átadását ígérik a fejlesztők. Megjelent az első olyan projekt is, amelyiket már 2022-es átadással hirdetnek (Grand Corvin II. ütem), vagyis két és fél év múlva lesz csak költözhető állapotban. Ami a projektek számát illeti, megközelítőleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés