Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv
Ingatlan

Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv

Portfolio
Az urbanizáció extrém kihívásokat teremt a társadalom számára, a legújabb technológiák ugyan megoldást jelenthetnek ezek közül némelyikre, nem mindegy ugyanakkor, hogy ezeket hogyan használják és egyáltalán akarják-e használni az emberek. Az okos városok sok mindenben megkönnyíthetik az életünket, van azonban egy nagy gátja annak, hogy az a mintegy 1000 smart city kezdeményezés a való életben is megvalósuljon - írja egy JLL tanulmány alapján a Marketing Interactive.
Egyre többször van szó róla, hogy hiába minden új technológia és azok a kütyük, amelyek ezeket alkalmazzák, az emberek bevonása, pozitív hozzáállása, és nyitottsága nélkül nem lesznek okosak a városaink. De akkor hogyan is kapcsolódnak az emberek, a proptech és az ingatlanok ehhez a világhoz és mi a szerepe az utóbbinak egy sikeres okos város koncepcióban? És mi a legnagyobb buktató abban, hogy egy városból smart city legyen? A válaszok alapját leginkább a folyamatosan előrehaladó urbanizáció adja, az ezzel kapcsolatos kihívások és ezek megoldásai.

Idén, a Future City és FM & Office konferenciákon, iletve a tavalyi Property Investment Forumon is már hangsúlyoztuk, hogy a mesterséges intelligencia olyan átalakulást hozhat a világnak, mint a gőzgép vagy az elektromosság. 2050-re a világ lakosságának 80 százaléka városokban fog élni ezért az egyik legfontosabb kulcs a várostervezés. Ebben a szemléletben viszont fontos, hogy újra megjelenjen a közösség, akiknek önszervező ereje hatékonyabb tud lenni az állami vagy a piaci beavatkozásoknál.


Portfolio Ingatlan Adatbázis


BudaPart City

BudaPart City

1117 Budapest, Dombóvári út 26
Kiadó terület: 17220m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 15.5 - 18.5 EUR
Ajánlatot kérek

Mi vagyunk a fontosak és nem a kütyük

Egy okos város kialakításához elengedhetetlen a technológia, de a hatékonyságot ássa alá, ha ezt az emberek elé helyezzük. A JLL tanulmánya szerint a smart city olyan szabályok és stratégiák összessége, amelyek a a technológiát és az adatokat felhasználva valósítanak meg kezdeményezéseket, méghozzá azokat, amik javítják a városban élő embereknek szánt szolgáltatásokat és az életminőséget. Egy smart city, nemcsak hatékony, de fenntartható, emellett fejlett döntéshozatali rendszerrel rendelkezik a kormányzat részéről, illetve transzparens és versenyzői környezetet teremt az üzleti életnek.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Egressy Liget

Egressy Liget

1143 Budapest, Ilka utca 3/A
38 db lakás
47 - 100 m2 alapterület
Átadás:
2019. dec
37.05 - 85.65 M Ft
Ajánlatot kérek

Hogyan kapcsolódik az ember az ingatlanokhoz?

A tanulmány rávilágít arra, hogy az ingatlanok, vagy bármely infrastrukturális beruházás építési szakaszában van a legtöbb lehetőség a technológia használatára, ami termelékenységnövelő és a munkavállalók biztonságát is növeli egyben. Továbbá, ha az ingatlanipar is fel tud zárkózni a digitalizáltságban, akkor egy okos városban a különböző tech megoldások és a valós fizikai terek között is eltűnhet a szakadék, (például egy okos eszköz már eredetileg is be lesz építve egy irodaházba, vagy az adott tárgyalóba) és mindezek pont azokon a helyeken bukkannak fel, ahol az emberek élnek, dolgoznak és szórakoznak.

"Az okos városokban az IoT (Internet of Things), vagy a mesterséges intelligencia használata elengedhetetlen annak érdekében, hogy megoldhassuk az urbanizációval járó problémákat. Ez hasznos lehet akár a közlekedésben, a hulladékok kezelésénél, vagy a közbiztonságnál és a segítségükkel megvan a lehetőség, hogy változtassunk az életmódunkon, vagy azon ahogyan kapcsolódunk az egyes ingatlanokhoz és használjuk a különböző infrastruktúrákat a városban. Ezek az újítások különösen ígéretesnek számítanak az ázsiai országokban, ahol nagyon gyors a populáció növekedése" - mondta el Jeremy Kell, a JLL globális kutatási igazgatója.

Jelenleg több mint 1000 smart city kezdeményezést jelentettek be világszerte, de ezek közül csupán 15 rendelkezik átfogó stratégiával, ami a részletes célokat is tartalmazza.

Mi az akadálya annak, hogy a városok okosak legyenek?

A tanulmány rávilágított arra is, hogy mi okozza azt, hogy csak lassan tudnak beindulni ezek a smart city projektek. A fő probléma: a bürokrácia. Mivel a városok nagyok és komplexen működnek, csak úgy lehet sikeres egy ilyen kezdeményezés, ha a kormányzat is nyitott a kísérletezésre és hajlandó időt és erőforrásokat befektetni abba, hogy tanuljon akár a hibákból. Először arra kell koncentrálni, hogy a technológiát felhasználva, hogyan lehet az emberek életét jobbá tenni.

"Abban hiszünk, hogy az ingatlanok kapcsolatot teremthetnek a várost éltető emberek és az egyre növekvő városi környezetet támogató digitális infrastruktúra között. A lakásokba beszerelt szenzorok, az elkészített vizuális elemzések csökkenthetik a kiadásokat, az energiafelhasználást, vagy például amikor ezek a szenzorok egy idősek otthonban vannak beszerelve, még a biztonságot és a gyors orvosi segítségnyújtást is biztosíthatják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az efféle megoldások az emberek mindennapjaiban is folyamatos előnyt teremtenek - tette hozzá Jeremy Kell.


Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv
Részletekért kattints ide!
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
új lakások