Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv
Ingatlan

Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv

Portfolio
Az urbanizáció extrém kihívásokat teremt a társadalom számára, a legújabb technológiák ugyan megoldást jelenthetnek ezek közül némelyikre, nem mindegy ugyanakkor, hogy ezeket hogyan használják és egyáltalán akarják-e használni az emberek. Az okos városok sok mindenben megkönnyíthetik az életünket, van azonban egy nagy gátja annak, hogy az a mintegy 1000 smart city kezdeményezés a való életben is megvalósuljon - írja egy JLL tanulmány alapján a Marketing Interactive.
Egyre többször van szó róla, hogy hiába minden új technológia és azok a kütyük, amelyek ezeket alkalmazzák, az emberek bevonása, pozitív hozzáállása, és nyitottsága nélkül nem lesznek okosak a városaink. De akkor hogyan is kapcsolódnak az emberek, a proptech és az ingatlanok ehhez a világhoz és mi a szerepe az utóbbinak egy sikeres okos város koncepcióban? És mi a legnagyobb buktató abban, hogy egy városból smart city legyen? A válaszok alapját leginkább a folyamatosan előrehaladó urbanizáció adja, az ezzel kapcsolatos kihívások és ezek megoldásai.

Idén, a Future City és FM & Office konferenciákon, iletve a tavalyi Property Investment Forumon is már hangsúlyoztuk, hogy a mesterséges intelligencia olyan átalakulást hozhat a világnak, mint a gőzgép vagy az elektromosság. 2050-re a világ lakosságának 80 százaléka városokban fog élni ezért az egyik legfontosabb kulcs a várostervezés. Ebben a szemléletben viszont fontos, hogy újra megjelenjen a közösség, akiknek önszervező ereje hatékonyabb tud lenni az állami vagy a piaci beavatkozásoknál.


Portfolio Ingatlan Adatbázis


BudaPart City

BudaPart City

1117 Budapest, Dombóvári út 26
Kiadó terület: 17220m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 15.5 - 18.5 EUR
Ajánlatot kérek

Mi vagyunk a fontosak és nem a kütyük

Egy okos város kialakításához elengedhetetlen a technológia, de a hatékonyságot ássa alá, ha ezt az emberek elé helyezzük. A JLL tanulmánya szerint a smart city olyan szabályok és stratégiák összessége, amelyek a a technológiát és az adatokat felhasználva valósítanak meg kezdeményezéseket, méghozzá azokat, amik javítják a városban élő embereknek szánt szolgáltatásokat és az életminőséget. Egy smart city, nemcsak hatékony, de fenntartható, emellett fejlett döntéshozatali rendszerrel rendelkezik a kormányzat részéről, illetve transzparens és versenyzői környezetet teremt az üzleti életnek.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Egressy Liget

Egressy Liget

1143 Budapest, Ilka utca 3/A
38 db lakás
47 - 100 m2 alapterület
Átadás:
2019. dec
37.05 - 85.65 M Ft
Ajánlatot kérek

Hogyan kapcsolódik az ember az ingatlanokhoz?

A tanulmány rávilágít arra, hogy az ingatlanok, vagy bármely infrastrukturális beruházás építési szakaszában van a legtöbb lehetőség a technológia használatára, ami termelékenységnövelő és a munkavállalók biztonságát is növeli egyben. Továbbá, ha az ingatlanipar is fel tud zárkózni a digitalizáltságban, akkor egy okos városban a különböző tech megoldások és a valós fizikai terek között is eltűnhet a szakadék, (például egy okos eszköz már eredetileg is be lesz építve egy irodaházba, vagy az adott tárgyalóba) és mindezek pont azokon a helyeken bukkannak fel, ahol az emberek élnek, dolgoznak és szórakoznak.

"Az okos városokban az IoT (Internet of Things), vagy a mesterséges intelligencia használata elengedhetetlen annak érdekében, hogy megoldhassuk az urbanizációval járó problémákat. Ez hasznos lehet akár a közlekedésben, a hulladékok kezelésénél, vagy a közbiztonságnál és a segítségükkel megvan a lehetőség, hogy változtassunk az életmódunkon, vagy azon ahogyan kapcsolódunk az egyes ingatlanokhoz és használjuk a különböző infrastruktúrákat a városban. Ezek az újítások különösen ígéretesnek számítanak az ázsiai országokban, ahol nagyon gyors a populáció növekedése" - mondta el Jeremy Kell, a JLL globális kutatási igazgatója.

Jelenleg több mint 1000 smart city kezdeményezést jelentettek be világszerte, de ezek közül csupán 15 rendelkezik átfogó stratégiával, ami a részletes célokat is tartalmazza.

Mi az akadálya annak, hogy a városok okosak legyenek?

A tanulmány rávilágított arra is, hogy mi okozza azt, hogy csak lassan tudnak beindulni ezek a smart city projektek. A fő probléma: a bürokrácia. Mivel a városok nagyok és komplexen működnek, csak úgy lehet sikeres egy ilyen kezdeményezés, ha a kormányzat is nyitott a kísérletezésre és hajlandó időt és erőforrásokat befektetni abba, hogy tanuljon akár a hibákból. Először arra kell koncentrálni, hogy a technológiát felhasználva, hogyan lehet az emberek életét jobbá tenni.

"Abban hiszünk, hogy az ingatlanok kapcsolatot teremthetnek a várost éltető emberek és az egyre növekvő városi környezetet támogató digitális infrastruktúra között. A lakásokba beszerelt szenzorok, az elkészített vizuális elemzések csökkenthetik a kiadásokat, az energiafelhasználást, vagy például amikor ezek a szenzorok egy idősek otthonban vannak beszerelve, még a biztonságot és a gyors orvosi segítségnyújtást is biztosíthatják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az efféle megoldások az emberek mindennapjaiban is folyamatos előnyt teremtenek - tette hozzá Jeremy Kell.


Csak 15 olyan város létezik, ahol van használható smart city terv
Részletekért kattints ide!
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500