Előfizetői tartalom

Ezért kellett módosítani a CSOK szabályain - Főleg a budapesti lakások érintettek

Portfolio
Július elsejétől számos változás lépett életbe a CSOK összegével és felhasználhatóságával kapcsolatban. Az egyik legfontosabb könnyítés, hogy júliustól már a használt lakások esetében sem kell a felső, 35 millió forintos értékhatárt szem előtt tartani. Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint országosan csupán az összes ingatlan adásvétel nagyjából 14%-a haladja meg ezt a határt, de Budapestre szűkítve már a tranzakciók csaknem 40%-a érintett.

Július elsejétől számos, a Családi Otthonteremtési Kedvezményt érintő módosítás lépett életbe. A legtöbbeket érintő és talán legnagyobb hatású változás, hogy a többgyermekes családok számára, CSOK mellé igényelhető otthonteremtési kamattámogatás a jövőben használt lakás vásárlására is felhasználható. Tekintve, hogy az ingatlan tranzakciók nagyjából 95 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés