Előfizetői tartalom

Tényleg megváltoztatja a lakás értékét, ha van egy Lidl a környéken?

Portfolio
Jól szemlélteti a lakáspiacot körülvevő hiedelmek sokszínűségét, néhány angol kisváros lakóinak az az aggodalma, miszerint az új Lidl üzletek nyitása negatívan hat a közeli lakások áraira. Nehezen elképzelhető, hogy valós lenne a félelmük, az új áruházak megjelenése ugyanis általában valamilyen felújítással, vagy fejlesztéssel is jár a környéken, aminek többnyire a pozitív hatásai érvényesülnek a közelben lakók számára. De akkor mi állhat a háttérben, és vajon nálunk mit jelent, ha egy új áruház jelenik meg a környéken?

A legtöbben örülnek annak, ha egy új áruház, bevásárlóközpont, vagy üzlet nyílik a lakóhelyük közvetlen közelében, egyrészt együtt jár egy felújítással, ami a környékre is pozitív hatással lehet, másrészt a közelben lévő új üzlet, a bevásárlás kényelmi szempontjain is sokat segíthet. Éppen emiatt tűnik elsőre meglepőnek a The Telegraph cikke, amelyben arról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái