Gigantikussá nőtt a parkoló-biznisz Ferihegy környékén
Ingatlan

Gigantikussá nőtt a parkoló-biznisz Ferihegy környékén

Lassan mint égen a csillag, annyi az autóparkoló Budapest egyetlen nemzetközi repülőterének körzetében. Örömhír ez a telektulajdonosoknak és az utazóknak is, de leginkább az előbbieknek, akik kisebb logisztikai cégek elől veszik el így a terjeszkedési lehetőséget.
Az ember lefekszik csütörtökön és pénteken arra ébred, hogy már megint nyílt egy parkoló a Liszt Ferenc repülőtér körzetében. Aztán lefekszik pénteken és szombat reggel megint egy. Csak kis túlzás ez, aki vette a fáradtságot és rendszeresen végigjárta a környéket láthatta: a vecsési oldalon, az Aerozone logisztikai bázis mögött és mellett folyton földmunkagépek dolgoztak és még dolgoznak mostanában is. Gyalulnak, majd jön a murvaszállító dömper és az úthenger és már ki is lehet tenni a táblát: "Reptéri parkoló, megnyitottunk".

Gigantikussá nőtt a parkoló-biznisz Ferihegy környékén
Jelenleg több mint 20 fapados parkoló igyekszik profitot termelni, áraik 5800-9000 forint között mozognak egy nyolcnapos időszakra. Van egy-két VIP parkoló, ott 11-13 ezer forintot kérnek. Mindenütt vállalják, hogy - külön díjért - elviszik az utast a terminálokhoz. Többen üzemeltetnek fedett parkolókat és teremgarázst is, ott azonos időszakra 11-13 ezer forintot kell fizetni, a VIP helyekért 16 ezret. A Budapest Airport 9-11 ezer forintos tarifával dolgozik, igaz, ezek a parkolók csak 250-900 méterre vannak a termináloktól.

Gigantikussá nőtt a parkoló-biznisz Ferihegy környékén
fotó: shutterstock
Az Üllői út végén, az egykori szovjet laktanya felén, vele szemben és mellette először pár logisztikai raktárat húztak fel külföldi beruházók, de nem minden telket építettek be. Ezekre csaptak le élelmes vállalkozók, s az ingatlanok kb. felén adtak helyet a növekvő kereslet miatt megszaporodott autóáradatnak.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Prologis Park Budapest-Gyál

Prologis Park Budapest-Gyál

2360 Gyál, Gorcsev Iván utca 7
KIADVA
Átadás:
2002 Év eleje
Bérleti díj: 4.7 - 4.7 EUR
Ajánlatot kérek

A kis magánparkolók üzletének jót tesz, hogy a Budapest Airport nem építheti a tervezett hatszintes parkolóházát, közvetlenül a terminálok előtt. Az illetékes kormányhivatal tavaly decemberben váratlanul visszavonta az engedélyt, a munkálatok így hónapokat, vagy akár egy évet is késnek, az épületet így csak 2020 után tudják átadni. S hiába igyekszik a BA újabb felszíni területekkel bővíteni a kínálatot, ez láthatóan nem elég, hiszen a mostani munkaterület helyén anno sok száz autó tudott várakozni.A nagy nemzetközi ingatlanügynökségek csak egy-két nagyobb, (10-30 hektáros) üres telket igyekeztek értékesíteni a repülőtér 3-4 kilométeres körzetében. Különféle ázsiai és európai ipari szolgáltatók bérbe is vettek pár tízezer négyzetmétert a felépült raktárakban és kisebb irodaházakban, de az ügynökségek nem foglalkoztak a kisebb telkekkel, vélhetően azért, mert nekik nem éri meg. A parkoló bizniszre ráült vállalkozóknak azonban pont megfelelőek a legfeljebb egyhektáros földdarabok.

Iparági források szerint az ipari ingatlanok fejlesztésére alkalmas több tízhektáros telkek négyzetméterenkénti kínálati ára 30-35 euró között mozog. A parkolóké ennél magasabb lehet, de a jelek szerint ezt is megfizetik a vállalkozók. Néhány teleknél panelekből álló betonkerítést is felhúznak, ez pluszköltség.Portfolio Ingatlan Adatbázis


Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 14 - 16 EUR
Ajánlatot kérek

A légiutasokon kívül néhány bérautós cégre is számíthatnak, azok is ott parkoltatják személy-és haszonjárműveiket. A sok parkoló az autómosók üzletét is felvirágoztatja a környéken, nem régen egy nagyobb kamionmosó is nyílt a közelben.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
dpd csarnokepulet market epito