Előfizetői tartalom

Ennyit a lakáspiaci boomról? - Egyre kevesebb lakást adnak el Budapesten

Portfolio
Az év első felére vonatkozó legfrissebb KSH adatokat megnézve egy igazán meglepő jelenség fedezhető fel a budapesti és az országos lakáspiaci adásvételek számában. Már három éve folyamatosan csökken a budapesti tranzakciószám, miközben az országos folyamatosan növekszik, évente legalább 7 ezer eladott használt és új ingatlannal. Behúzták a féket a befektetők és vásárlók, vagy inkább a szűkös kínálat miatt egyre kevesebb a budapesti adásvétel? Megnéztük, hogy milyen tényezők okozhatják ezt az ellentétes folyamatot.

A KSH legfrissebb lakáspiaci adataiból nemcsak az derült ki, hogy a használt lakások ára az előző negyedévinél 5,0%-kal, a 2018. I. negyedévinél 16%-kal volt magasabb, hanem az is, hogy miként változott az országos és a fővárosi tranzakciószám az elmúlt években. Utóbbi azért is igazán meglepő, mert igaz ugyan, hogy országosan évről évre nőtt az adásvételek száma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái