Előfizetői tartalom

Hatalmas csúszásban az épülő lakások: van, aki már három éve várja az átadást

Portfolio
A KSH adatai alapján 2019 első félévében 6472 új lakást adtak át, melyek között saját célra épített családi házak és értékesítésre szánt többlakásos társasházak is voltak. Az értékesítési céllal épülő projektek több, mint felében azonban csúszik a tervezett átadás, melynek mértéke egyes projekteknél több év is lehet. A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján azt néztük meg, hogy a Budapesten értékesítési céllal épített projektek átlagosan hány negyedévet csúsznak és van-e összefüggés a csúszás mértéke és a projekt nagysága között.

Az építkezéseket mind a családi házaknál, mind a társasházaknál nehezíti a munkaerőhiány, ami az egyik legfőbb oka a tervezett átadások csúszásának. A Budapesti Lakáspiaci Riport összesen 335 fővárosi projektben vizsgálta meg, hogy mekkora csúszásra kellett a vásárlóknak számítani az egyes építkezések során. Ahogy a lenti térképen látszik, a projektek kevesebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái