Előfizetői tartalom

Szerinted sincs elég korszerű épület? - Ezek a legnagyobb akadályok

Portfolio
Még mindig kevés adat áll rendelkezésre arról, hogy vajon egy fenntartható épület fejlesztése pozitív befektetési hozammal jár-e együtt. Nagyon komplex kérdés ugyanis, hogy hosszú távon pontosan milyen hozzáadott értéket jelent az, hogy egy zöld épületről és nem egy hagyományosról van szó. Kétség sem fér hozzá, a döntéshozóknak ez az egyik leglényegesebb szempont, amikor meghatározzák, hogy milyen épületet fognak fejleszteni. Ettől kezdve pedig a bérlők, és mindenki más, aki a környezeti szempontoknak megfelelő életvitelre törekszik érintetté válik abban a kérdésben, hogy az újonnan épülő ingatlanok mennyire illeszkednek bele a fenntartható jövőbe.

A befektetők, fejlesztők, üzemeltetők várakozásain, illetve a bérlők igényein múlik leginkább, hogy a jövőben vajon milyen arányban lesznek fenntartható épületeink, vagyis olyan ingatlanok, ahol a minél kevesebb a kibocsátott károsanyag és az üzemeltetés során is minimális a felhasznált nem megújuló energia. A Ramboll Európában végzett felméréséből kiderül, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés