Előfizetői tartalom

Lakáspiaci trendek, avagy mire van igény 2019-ben?

Portfolio
Jól látható különbségek vannak a főváros különböző területei között a lakásvásárlás célját, illetve a lakásvásárlók összetételét illetően. A külföldi lakásvásárlók jellemzően a drágább, belső kerületekben (V., VI., VII.) keresik a lakásokat, akár saját célra, akár befektetésként. A belföldi lakásvásárlókra jellemző, hogy az új építésű lakások előnyt élveznek a keresésénél a használt lakásokkal szemben, hiszen egyes használt lakások négyzetméterára megegyezik új építésű társaikéval. Az újlakás-fejlesztések pedig főként a kedvező elhelyezkedésű, jó közlekedéssel rendelkező, de nem feltétlen a belváros szívében található városrészekben találhatók. A II., III., XI., és XII. kerületekben a tavalyi adásvételek alapján a fővárosi átlagos lakásméretnél jóval nagyobb, mintegy 60 négyzetméter volt a medián alapterület, ami jól jelzi, hogy Budapest ezen részei ideálisabbak a nagyobb lakásokat kereső családos vásárlók számára.

A cikk megjelenését a Biggeorge Property Zrt. támogatta.A családosok a főváros nyugodtabb részein keresgélnekAz új lakások keresletének jelentős részét azok a családok alkotják, akik főként a lazább beépítésű, nagyobb zöldterülettel rendelkező, illetve a természethez közeli, nyugodtabb életet kínáló városrészeket keresik. Számukra fontos szempont az elérhető lakások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái