Előfizetői tartalom

Nagy dilemma - Az őszinteség, vagy a kedvesség visz előre a karrieredben?

Portfolio
Mint nagyon sok más dolog a munkatársakkal való jó, vagy kevésbé jó kapcsolat is meghatározó része annak, hogy hogyan érzik magukat a dolgozók egy munkahelyen. Amikor wellbeingről és a legjobb munkahelyi környezet kialakításáról beszélünk, sokszor feledésbe merül az, hogy a személyes kapcsolatok gyakran jobban befolyásolják egy dolgozó elégedettségét, mint például az, hogy milyen az épület levegőztető rendszere. Éppen ezért nem mindegy, hogy mi magunk, illetve a kollégáink hogyan vélekednek az őszinteség és a kedvesség súlyáról az irodában. Egy amerikai munkavállalókon végzett friss kutatás szerint, aki a kedvességet részesíti előnyben a kritika és az őszinteség helyett, az a munkahelyének és a saját előmenetelének is árthat. Szerinted melyik a fontosabb egy munkahelyen? Szavazz!

A vezetői fejlesztéssel és munkahelyi tréningekkel foglalkozó Fierce nevű cég több mint 1100 főállású amerikai munkavállalót kérdezett meg arról, hogy az őszintének, vagy inkább kedvesnek szeretne tűnni a munkahelyén - írja a Qubit. Tízből nyolcan mondták, hogy megtartották maguknak a kritikáikat, csak hogy kollégáik és a főnökség szemében kedvesebbnek tűnjenek....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái