Előfizetői tartalom

Van aki optimista, pedig most robbanhat fel igazán az új lakások ára

Portfolio
A tavalyi év egyik legfontosabb kérdése az új lakások 5 százalékos áfája volt, ami eredetileg 2019 végéig lett volna érvényben, de a 2018. november 1-je előtt beadott építési engedélyek esetében ezt meghosszabbították 2023 végéig. Sokan úgy vélik azonban, hogy a 27 százalékos áfa hátráltatja a lakásállomány megújulását, ezért további módosításokat is elképzelhetőnek tartanak. A kérdésről a piac vezető lakásfejlesztőit és szakértőit kérdeztük meg.

Két kérdéssel fordultunk a piac szakértőihez a lakásáfával kapcsolatban, melyek az alábbiak voltak: Mit gondolnak önök, mint lakásfejlesztők / finanszírozók / szakértők arról, hogy hogyan alakulhat az új építésű lakások piacát komolyan érintő 5%-os áfa kérdése a jövőben? Van-e bármi egyedi pénzügyi, finanszírozási megoldás vagy termék az év végén lejáró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés