Röpködnek a tízmilliárdok - Nézd meg, mennyi pénz érkezett eddig a hazai ingatlanpiacra
Ingatlan

Röpködnek a tízmilliárdok - Nézd meg, mennyi pénz érkezett eddig a hazai ingatlanpiacra

Portfolio
Továbbra is az irodapiac dominálja a hazai befektetési szektort - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből. Az év második negyedévében 330 millió euró befektetési tőke jelent meg a hazai piacon, amivel az első félév volumene elérte a 462 millió eurót.
Az év első felében 290 millió euró értékű befektetési tőke volt mérhető a hazai irodapiacon, ami 63 százalékos részesedést tett ki. A hotel és az ipari szektor is erősödött, előbb 19 százalékos részesedés mellett 88 millió eurót, utóbbi 14 százalékos részesedés mellett 63 millió eurót tett ki. A kiskereskedelem részaránya viszont csökkent, oda, fél év alatt mindössze 21 millió euró érkezett.

Röpködnek a tízmilliárdok - Nézd meg, mennyi pénz érkezett eddig a hazai ingatlanpiacra

Stabil vagy csökkenő hozamok

Az ipari ingatlanok hozama 25 bázispontos csökkenés után átlagosan 7 százalékon áll, míg a prémium irodák, bevásárlóközpontok és "high street"-ek esetében egyaránt 5,5 százalék mérhető.

A gyenge első negyedév (132 millió euró) után beindultak a befektetések és a második negyedévben már 330 millió euró érkezett a hazai befektetés piacra,amivel az első 6 hónap volumene 24 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszaknak értékét.

Legnagyobb tranzakciók

A felmérés fél év alatt 18 tranzakciót számol, melyek átlagos értéke 26 millió euró volt. A legnagyobb üzlet az Indotek által megvásárolt Gellért Szálló volt, de a Váci úti folyosón megvalósult GTC White House épületének tranzakciója is a legnagyobbak közé sorolható, akárcsak az Aerozone Busness Park értékesítése.


Röpködnek a tízmilliárdok - Nézd meg, mennyi pénz érkezett eddig a hazai ingatlanpiacra
Részletekért kattints ide!

A magyar befektetők továbbra is a legnagyobb arányban vannak jelen, 62 százalék részesedéssel. A már említett Indotek mellett a WING-et kell még kiemelni, ami tovább bővítette irodaportfólióját.

Bár a 12 hónapos gördülő volumen elérte az 1,76 milliárd eurót, 2019 egészére nézve inkább 1,3-1,5 milliárd euró lehet a reális befektetési volumen. Az árak továbbra is versenyképesek, a szűk keresztmetszetet inkább a jó termékek hiány jelenti.

A 2019 júniusa óta a piacon lévő MÁP+ államkötvény a magánbefektetők számára is elérhető, ami garantált hozamaival az elmúlt hónapokban vonzó befektetésnek bizonyult, amibe azóta 1800 milliárd forintnyi tőke áramlott.
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848