építkezés shutterstock
Ingatlan

Kiderült, ki építheti fel a Népliget melletti gigantikus kézilabdacsarnokot

Portfolio
Már tavasszal írtunk róla, hogy a Népliget mellett épülhet meg a 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új multifunkciós csarnok. Most azonban az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren megjelent értesítőből arra is fény derült, hogy ki és mennyiből húzhatja fel a komplexumot.

A beruházásra a legjobb ajánlatot, 78 milliárd forinttal a Market Építő Zrt. adta, így ővé lett a beruházás megvalósításának joga. A pontos helyszín a népligeti buszpályaudvar mögötti terület - Üllői út 133-135. - a Gyáli út és az Üllői út között. A fejlesztést a kormány már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.

Napi.hu egyébként néhány nappal ezelőtt arról írt, hogy a felkért cégek által benyújtott első körös, jóval nettó százmilliárd forintot meghaladó ajánlati árak 78-81 milliárdra csökkentek a második ajánlati körben. Az árakat azonban tovább kellene faragni, hogy beleférjenek a legutóbbi kormányhatározatban megszabott nettó 74 milliárdos költségkeretbe.A területért azonban az államnak nem kellett fizetnie.

24.hu cikke szerint a ferencvárosi önkormányzat körülbelül kétmilliárd forint értékű területéről mondott le ingyen a magyar állam javára. A képviselő-testület csütörtök délután arról szavazott, hogy nagyjából 40 ezer négyzetméternyi területet ad át a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti helyszíneként felépülő csarnok, valamint a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő Nemzeti Atlétikai Központ megépítéshez. Többnyire olyan területekről van szó, ahol közutak futnak.

A multifunkciósra tervezett kézilabdacsarnok építéséhez több mint 23 ezer négyzetmétert, a Nemzeti Atlétikai Központ építéséhez több mint 18 ezer négyzetméter ad át a IX. kerület. Ezt pénzben is kifejezte az önkormányzat: az előbbi összesen 1,7 milliárd forinton nyilvántartott értékű terület, az utóbbi értékét pedig 300 millió forinton tartják nyilván.

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hullám, óceán, tengerparti lakások