irodaház külső fákkal
Ingatlan

Valóság, vagy eltúlozzuk? - A dolgozók csupán 5 százaléka elégedett az irodájával

Portfolio
Többnyire szubjektív megítélés kérdése, hogy ki mennyire elégedett a munkahelyével, beleértve nem csak az elvégezendő munkát, de minden fizikai körülményt is, mint például magát az irodaházat, a munkakörnyezetet, a rendelkezésre álló eszközöket és szolgáltatásokat. Éppen ezért nem is egyszerű olyan környezetet kialakítani, amiben mindenki jól érzi magát, a törekvés viszont egyre látványosabb sok cég részéről. Ehhez azonban ismerniük kell az igényeket, azt hogy mi zavarja és mi motiválja a dolgozókat, egyelőre ugyanis úgy tűnik, hogy csupán 5 százalékuk elégedett az irodaházzal, amelyben dolgozik.

Nehéz úgy megépíteni, fenntartani és bérelni egy irodaházat, hogy az minden dolgozónak egyaránt megfelelő legyen, az viszont sosem baj, ha minél jobbra törekszik az adott vállalat. Nyilvánavalóan a más profilú, szerkezetű, kulturájú cégek és munkavállalóik más-más igényeket állítanak az ideális munkahellyel szemben. A jelenlegi munkaerőhiányos környezetben, nem véletlen, hogy egyre több felmérés és kutatás születik, amiben az irodisták igényeit járják körbe, beleérve a végzett munkára vonatkozó véleményeket, az ideális mukakörnyezet jellemzőit, vagy bármilyen más személyes szükségletet, amivel a legjobb dolgozókat menyerheti, majd a későbbiekben lojálissát teheti a cég. 

A Portfolio is egyre többet foglalkozik azzal, hogy mitől válik egy munkahely olyan környezetté, hogy az hatékonyabbá és elégedettebbé tegye a cég munkatársait. Ebből a felindulásból rendezzük meg a Big Office Day irodapiaci expo-t, kiegészítve szakmai programokkal, a HR gondokról, a tech megoldásokról és általánosan mindenről, ami hozzájárul, hogy egy szervezet minél jobb munkahelyként működhessen. 

Office Stage - Út a hatékony irodához
Találkozzunk november 20-án a Big Office Day szakmai programjain! Részletekért kattints!

A legutóbbi felmérésből kiderül, hogy...

A Skanska és a Szeretlekmagyarország.hu legutóbbi felmérése alapján elég csekélynek mondható azok aránya, akik szerint ideális az irodaház, ahol dolgoznak - írja az Oktogon. A válaszadók közel 35 százaléka még soha nem látott olyan irodaházat, amit ideálisnak tartana,

és csak 5 százalékuk válaszolta azt, hogy éppen ilyen épületben dolgoznak.

A felmérésben a munkakörnyezetre is rákérdeztek, a válaszadók 23 százaléka mondta, hogy tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, 59 százalékuk viszont változást szeretne. A megkérdezettek körében tehát bőven lehetne még javítani az elégedettségen az "irodai légkör" fejlesztésével, de az új munkavállalóknál is a legfontosabb szempontok  egyike. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Aréna Business Campus

Aréna Business Campus

1087 Budapest, Hungária körút 30.
Kiadó terület: 69071 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2020

Ajánlatot kérek

Egy új állás kiválasztásakor, a megkérdezettek válaszai alapján a legfontosabb szempont a fizetés,  84 százalékuk jelölte ezt a tényezőt, 69 százalékuk a megbecsülést és az erkölcsi elismerést is megemlítette, harmadik helyen pedig a munkahelyi környezet végzett, amit a válaszadók 66 százaléka sorolt a legfontosabb szmpontok közé. Ezután következett a munkahely közelsége (57%) és a feladatok izgalmassága és a szakmai kihívások (53%).

Melyek a legfontosabb szempontok, ha új állást keresel? (max. 3-at jelölj)

  Mi zavar és mit szeretnénk?

  A megkérdezettek 70 százalék válaszolta azt, hogy zavarja a munkahelyén ha túl meleg, vagy hideg a hőmérséklet, 63 százalékukat, ha túl zajos az iroda és nincs nyugodt helyiség, 51 százalékukat pedig a nem megfelelő a fényviszonyokat is megemlítette.  

  A kérdőívben arra is rákérdeztek, hogy milyen szolgáltatásokkal lehetne jobbátenni a munkavállalók mindennapjait. A legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy külső vagy belső kertet szeretnének a napközbeni levegőzéshez (75%), széles kínálatú munkahelyi éttermet (63%), pihenésre alkalmas nyugodt helyiséget (47%) és edzőtermet (40%). A munkahelyi étterem kapcsán a legnagyobb igény az egészséges ételekre van (70%), amelyet a nemzetközi (53%) és a magyar konyha (45%) fogásai követnek.

  Az álom munkahely, ahol dolgozni szeretnék...(max. 3-at jelölt)
   Property Investment Forum 2019
   Idén egy kisebb jubileumot ünneplünk, hiszen immáron 15. alkalommal rendezzük meg a hazai ingatlanszakmával karöltve, a piac legfontosabb szakmai eseményét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.
   intel logo company
   koronavirus2
   usacapitolium
   imf
   koronavirus2
   ferihegyi reptér
   koronavírus
   forint200124
   Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
   Esti webinárium
   Közérthető előadás kezdőknek.
   A tőzsdei könyv
   Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
   Portfolio hírlevél
   Ne maradjon le a friss hírekről!
   Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
   hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

   Kiadó raktárak és logisztikai központok

   A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

   Infostart.hu

   Szerkesztő - újságíró

   Szerkesztő - újságíró

   Event Driven Equity Analyst

   Event Driven Equity Analyst

   Privát banki tanácsadó

   Privát banki tanácsadó
   2020. február 27.
   Építőipar 2020
   2020. március 3.
   Agrárium 2020
   2020. március 5.
   Biztosítás 2020
   2020. március 10.
   Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
   hősök tere budapest_getty_stock