Előfizetői tartalom

Ötször annyi készházat építenek: az árát elnézve, nem is csoda

Portfolio
Több mint ötszörösére nőtt az újonnan felépített készházak száma az elmúlt években. A csok 2018-as bevezetése, illetve az építőipari kapacitáshiány miatt az építtetők egyre nagyobb számban választják a méretre gyártott könnyűszerkezetes, szerelt technológiás építési módot. Magyarországon jelenleg az épülő házak 15 százaléka rendkívül energiatakarékos készház, ez az arány a korábbi években csupán 3 százalék volt - szerepel a Knauf Insulation és az ÉVOSZ közleményében.

Az elmúlt 20-22 évben összesen körülbelül 16 ezer készházat vásároltak és építettek fel Magyarországon. A könnyűszerkezetes technológiával szembeni korábbi bizalmatlanság egyre inkább csökken. Amíg az elmúlt 20 évben évente csupán 200-500 ilyen ház készült, addig az utóbbi két évben számuk dinamikusan nőtt, bár még mindig elmarad a nyugati országok átlagától....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés