starbucks - plaza Chicago
Ingatlan

Csak ez hiányzott! Hamarosan kávéplázába is mehetünk

A világ legnagyobb kávézó komplexumát adják át hamarosan Chicago belvárosában: a nálunk is terjeszkedő Starbucks egy négyszintes, négyezer négyzetméteres plázát épített, kizárólag saját vendégei részére.

Kétszáz alkalmazott lesi majd minden kívánságukat és természetesen helyszíni pörkölés után, válogatott baristák fognak kiszolgálni. Sütemény-hegyek is várják a vásárlókat.

starbucks - plaza - 2

A hálózat előzőleg New Yorkban, Seattleben, Tokióban, Sanghajban és Milanoban is nyitott kisebb-nagyobb méretű, többnyire párszáz négyzetméteres kávézókat, de nem ekkorát, mint amilyen a chicagoi lesz. A hivatalos nyitást november 15-re hirdették meg, úgyhogy már lehet sorban állni.

starbucks - plaza - 4

A Starbucks egyik üzlete Sanghajban. Fotó: Getty

Magyarországon már több mint 20 kisebb vagy közepes egység működik a hálózatban, az elmúlt másfél-két év fejleménye, hogy nem csupán a fővárosi plazákban és főbb belvárosi pontokon, hanem Szegeden, Székesfehérváron és Debrecenben is megjelent ilyen egység. A cég további terjeszkedést tervez, így Győr, Pécs, Kecskemét és Szombathely is felkerülhet a palettára. 

A hellovidek.hu  tavaly év végén átfogó körképet  adott kávézó láncok magyarországi piaci versenyéről. Ebből többek között kiderült, hogy a Cafe Frei vezet az üzletek számát és az országos lefedettséget tekintve. Ha csak Budapestet nézzük, akkor a Starbucks beérte, de így is csak holtversenyben a második a Cafe Frei-jel, a fővárosban ugyanis akkor a Costa Coffee volt az első. A hálózatfejlesztés azonban nem állt meg, így jelenleg a Cafe Frei-nek 22 budapesti és 25 vidéki egysége van, a Costa szintén 22 fővárosi, de csupán 5 vidéki üzletet működtet. A kávézó láncok gyakorlata eltér atekintetben, hogy tisztán franchise rendszerben vagy vegyes (saját és franchiseba adott egységekkel) rendszerben működnek. 

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
shutterstock_1135735163