shutterstock_1398060869
Ingatlan

Így indíts el egy sikeres startupot Kelet-Közép-Európából: megszólaltak a cégvezetők

Portfolio
Vajon a régiós országokból induló proptech startupoknak nehezebb a dolguk, mint a már eleve világvárosokból indulóknak? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Bécsben megrendezett CEE Property Forum 2019 konferencia résztvevői. A beszélgetésben négy olyan cég vezetője szólalt meg, akik eredetileg a régióból indultak, de azóta nemzetközivé bővültek.

A mi ötletünk egy a bérlők és bérbeadók között megvalósuló mobil platform létrehozása volt. A sikerünk kulcsa, hogy időben felismertük az ingatlanpiacot forradalmasító technológiai változásokat. Bár az első ügyfelünkre – aki egyébként New York-i volt - az indulástól számítva fél évet kellett várnunk, úgy gondolom, hogy a termékeinknek nincsenek földrajzi korlátai, az innováció bárhonnan jöhet. A sikerhez olyan megoldásokat kell keresni, amelyek valódi értéket teremtenek, ehhez azonban nem szabad félni a kudarctól és nyitottnak kell lenni az újdonságokra – mondta el Marley Fabisiewicz, Founder, spaceOS.

marley
Property Investment Forum 2019
Az ingatlanpiachoz kapcsolódó technológiai újításokról és a piacot érintő változásokról a november 21-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2019 konferencián beszélnek majd a szakértők.

A válság alatt kezdtünk fejleszteni, ami nagy kihívást jelentett, akkoriban Budapesten 30 százalékos üresedési ráták voltak. A fő termékünk az irodabérbeadás folyamatát forradalmasítja és a digitalizáció segítségével valósul meg. Bár az első ügyfelünk Budapesthez kapcsolódott, a világ bármely pontján hasonló kérdésekkel és problémákkal szembesülnek a partnereink, így terület alapján nem lehet különbséget tenni – mondta el Hubert Abt, CEO / Principal, New Work Offices.

abt

Londonban, Münchenben és New Yorkban egyaránt jelen vagyunk, a kereskedelmi és a lakóingatlanok területén is. Az első ügyfelünk egy Egyesült Királyságban működő student housing (magánkollégium) tulajdonosa volt. Bár egy céget a kelet-közép-európai régióban is létre lehet hozni és működtetni is lehet, a nagyobb központokban nagyobb ügyfelek is vannak, ezért érdemes ott is helyi irodákat fenntartani – emelte ki Lukas Balik, CEO, Spaceflow.

lukas balik

A termékeink között olyan applikációk vannak, mint a mobilparkolás, a hotelekbe történő online bejelentkezés, vagy az online bérlőképviselet. Ebben a szektorban viszonylag könnyű a nemzetközi piacra kilépni, Csehországgal szinte egyidőben indult el a pozsonyi projektünk is. Noha az online megoldások nem feltétlenül igényelnék a helyi irodákat, az ügyfelek mégis szeretik érezni, hogy a support és a helpdesk fizikailag is közel van, ezért mostanra Varsóban és New Yorkban is jelen vagyunk. A kelet-közép-európai indulás ilyen szempontból néha valóban hátrányt jelent – emelte ki Josef Sachta, CEO, Sharry Europe.

sachta
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hősök tere budapest_getty_stock