shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848
Ingatlan

Új csodafegyver a munkaerőpiacon: mutatjuk, mi kell a magyar irodistáknak

Portfolio
Az irodák kialakítása korábban leginkább a menedzsment elvárásai mentén zajlott, ezért a többségük egy gyárra hasonlított, ahol szellemi munka folyik. Először a dizájn terén történtek látványos változások az, mára pedig egyértelműen a dolgozók igényei, kényelme, egészsége és persze hatékonysága került a középpontba. Az elmúlt években hazánkban is óriási fejlődésen ment keresztül az irodakultúra, de milyen helyen dolgoznak a legszívesebben és a leghatékonyabban a magyar munkavállalók?

A munkakörnyezet olyannyira meghatározó szemponttá vált az emberek munkahely-választásában, hogy már a 3. helyen áll a fizetés és a megbecsültség után. Sokan fontosabbnak tartják, mint az iroda elhelyezkedését vagy a szakmai kihívásokat - derült ki nemrég a Skanska és a Szeretlekmagyarország.hu közös felméréséből. Az is kiderült, hogy a felmérésben résztvevők 23%-a tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, majdnem kétharmaduk azonban változást szeretne.

A jó iroda csodafegyver

A legtöbben pihentető sétákra alkalmas kertet, egészséges ételeket kínáló munkahelyi étteremet és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermet is szeretnének.

Egyre többször találnak nyitott fülekre ezek a hangok, a vonzó munkakörnyezet megteremtése ugyanis csodafegyver a mostani munkaerőpiaci körülmények között.

Ráadásul gyorsan változik a munka világa a 21. században, amihez az irodai tereknek és megoldásoknak is folyamatosan fel kell zárkózniuk.

  • Milyen iroda inspirálja a munkavállalókat?
  • Milyen irodai terek segítik a hatékony együttműködést?
  • Mi fán terem a zöld iroda és az agilis munkakörnyezet?

A fenti kérdésekre nagyon fontos tudni a választ az ideális iroda kialakításához. Épp ezért, ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik a Big Office Day, amelynek célja, hogy felvonultasson minden szolgáltatást, terméket, amely egy iroda hatékony működéséhez szükséges. Nem sokra elég ugyanis, ha kizárólag a modern bútorokban és színekben látjuk a megoldást.

A funkció és esztétika harca

Mivel szebbnél szebb irodák köszönnek ránk a közösségi médiában és az álláshirdetésekben, könnyű azt gondolni, hogy a jó iroda elsősorban esztétikus. Bár valóban fontos a dizájn, nem feltétlenül azt a célt kell szolgálnia, hogy mutatós képek kerülhessenek fel a cég Instagram-oldalára.

A babzsákok és színes falak helyett a funkcionális dizájnra, az élhető és inspiráló terekre érdemes hangsúlyt helyezni.

Ami régebben extra volt, mint a jó bútorok, a klíma, a megfelelő zajszint és fényviszonyok megteremtése, ma már szinte alap, cégmérettől és szektortól függetlenül. A jól megtervezett, a munkavállalók igényeire szabott irodai környezet nem valamiféle jótékonykodás, hanem mérhető üzleti haszna van, ami többek között a kevesebb betegszabadságból, kisebb fluktuációból, jobb morálból és nagyobb hatékonyságból ered.

Hogyan kell jól egyensúlyozni?

A tervezők többnyire egyetértenek abban, hogy a funkció mindig megelőzi a dizájnt, a középpontban pedig az embernek kell állnia. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, rá kell szánni az időt a tervezésre, érdemes akár külső szakértőt is bevonni a folyamatba, és persze kötelező felmérni a munkavállalók igényeit.

Egy jól megalapozott átalakításnak nemcsak a munkahely sikeres, újrapozicionálása, hanem a hatékonyságnövelés is fontos hozadéka.

A legtöbb vállalat mégsem tudja, hogy hogyan induljon neki egy átalakításnak vagy költözésnek. November 20-án a Groupama Arénában minden információ elérhető lesz a legmenőbb irodaházakról és a legújabb irodatechnológiai megoldásokról. A hr-esek és a marketingesek pedig a munkáltatói márkájuk építséhez is bőven meríthetnek inspirációt a Big Office Day-en.

A kiállítás mellett tematikus konferenciák és szemináriumok keretében a legjelentősebb cégek vezetői és szakértői osztják meg tudásukat és tapasztalataikat:

  • Big Office HR Brand Day konferencián a munkavállalóbarát szervezet és környezet kialakítása lesz fókuszban;
  • Big Office Technology Day konferencián a hatékony és biztonságos munkavégzést segítő technológiákról lesz szó.

A cikk saját szolgáltatást népszerűsít.A Big Office Day-ről bővebb információkért kattints ide, vagy kövesd a Facebook-eseményt.

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hősök tere budapest_getty_stock