Előfizetői tartalom

Túl sok a pénz, de kevés a jó termék: íme a cseh és a szlovák ingatlanpiac

Portfolio
Optimistán nyilatkozott a CEE Property Forum 2019 konferencia közönsége, akik szerint Csehországban és Szlovákiában addig fennmaradhat az ingatlanpiaci növekedés, amíg az EKB folytatja a laza monetáris politikáját, ami mostantól kezdve akár még két év is lehet. Mit gondolnak erről a meghívott szakértők? Érdemes most belépni a piacra? – kérdezte a szakértőket Rudolf Nemec MRICS, Head of Capital Markets Slovakia, JLL.

Senki nem tudja, mit hoz a következő pár év, sokan már tavaly azt hitték, hogy itt a csúcs, noha a vásárlóerő továbbra is magas. A probléma, hogy mind Csehországban, mind Szlovákiában több pénz van a piacon, mint jó termék. Ukrajnához képest azonban még így is messze jobb a helyzet. Hiába vannak ott 11 százalékos hozamok a csehországi 5 százalékkal szemben, hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés