Előfizetői tartalom

Megkeverheti a bérleti piacot a forint mélyrepülése

Portfolio
Az országhatárokon átívelő üzletkötéseknek az egyik legalapvetőbb rizikófaktora az árfolyamkockázat, ami az ingatlanpiacot és ezen belül a bérleti szerződéseket sem kíméli. Legyen szó egy irodaházról vagy logisztikai központról, a tulajdonosok többnyire euróban törlesztik a pénzügyi intézménytől kapott hitelt. Megszokott és logikus lépés, hogy a tulajdonukban álló ingatlan bérleti szerződését is euróban fixálják, így egyedül a bérlő viseli a forint gyengülésének hatásait. De lássuk mennyit jelent ez eggy közepes irodánál és mi lehet rá a megoldás?

A rekordmélyre süllyedt forint a hazai üzleti világ minden szegmensére kihat, nincs ez másként az ingatlanpiaccal és ezen belül a modern irodaházak, raktárak, vagy üzlethelyiségek esetében sem. A bérleti megállapodások majdnem minden esetben euróban vannak fixálva, így a tulajdonos mentesül az árfolyamkockázat alól, helyette a bérlő vállalja a rizikót, ha a forint mélyzuhanásba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés