szentendrei hév megálló
Ingatlan

Tényleg jöhet az 5-ös metró

Portfolio
Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának képviselőtestülete ma egyhangúlag támogatta a VEKE javaslatának megvalósítását, melynek keretében föld alá vinnék a HÉV-et.

Néhány hete állt elő a VEKE a szentendrei HÉV-vel kapcsolatban az új nyomvonal javaslatával. Eszerint a Rómaifürdő és a Békásmegyer állomások között kéregvezetésben, fedett alagútban haladnának a szerelvények. Méghozzá új nyomvonalon: közvetlenül a Szentendrei út és a Batthyány út alatt. A régi pálya a négy vasúti átjáróval együtt megszűnne, így a HÉV területelvágó hatása is jóval kisebb lenne.

Most az egyesület a Facebook-oldalán közölte, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának képviselőtestülete ma egyhangúlag támogatta a javaslatunk megvalósítását.

Ezek szerint a mai üléésn a képviselőtestület 20 igen szavazattal úgy határozott, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) H5-hév nyomvonalának jövőbeni fejlesztésére vonatkozó, 2019. szeptemberében nyilvánosságra hozott javaslatát támogatja, azt a kerület és a kerületi lakosság érdekében feltétlenül megvalósítandónak tartja és azt a továbbiakban a testület saját javaslataként jegyzi. 

Ezért felkérték a polgármestert, hogy forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy a H5-hév fejlesztésével kapcsolatos, hamarosan kiírásra kerülő megvalósíthatósági tanulmányok, engedélyes és kiviteli tervek a kerület javaslatának figyelembevételével készüljenek el.

szentendrei hév nyomvonal metró
Forrás: VEKE
Mathias Corvinus Collegium MCC könyvbemutató
Frankfurti tőzsde
GettyImages-466499300
Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél
D_KOM20170213009
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
építőipar - daru, földmérő