shutterstock_680889670
Ingatlan

Mutatunk 5 irodát, ami annyira menő, hogy akár a hétvégét is eltöltenénk bennük

Portfolio
Az elmúlt néhány évben rengeteg változás történt az irodapiacon a minél hatékonyabb munkavégzés, illetve a nagyobb munkavállalói elkötelezettség elérése érdekében. Ennek a hullámnak az éllovasai olyan tereket hoztak létre, ahonnan az emberek valószínűleg nem nagyon vágynak haza: modernek, inspirálóak, otthonosak és gyakran még szórakoztatóak is. Mutatunk néhány irigyésre méltó példát a nagyvilágból, bár ma már a hazai cégek is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy dolgozóik csak álmodozzanak az ideális irodai környezetről.

Az irodapiacon jelenleg az egyik legmeghatározóbb irány az élhető, munkaerőbarát terek megteremtése. Egyes vállalatok a végletekig képesek elmenni, és olyan irodákat hoznak létre, amelyek sokkal inkább tűnnek egy hotel és egy szórakozóhely keverékének, mint munkahelynek. Az idei évben például főleg az alábbi trendek váltak meghatározóvá:

  • nyitott és zárt irodák kombinációja
  • a régi és az új fúziója
  • természetközeliségre való törekvés (biofília)
  • akusztikus panelek és hangelnyelő felületek alkalmazása

Ezek mind azt szolgálják, hogy a dolgozók élvezzék az irodai létet, és a lehető leghatékonyabban végezzék a feladataikat.

A változásokhoz nagyban hozzájárul a technológiai fejlődés is, hiszen az egyre kisebb méretű és közben egyre hatékonyabb eszközök megengedik a nagyobb fokú flexibilitást és kényelmet.

Az olyan témák, mint a digitális hatékonyság és a munkavállalók testi-lelki egészége ma már megkerülhetetlenek a versenyképességük megtartására vagy javítására törekvő vállalatok számára. A nagyobb cégek és a kkv-k is folyamatosan keresik azokat az eszközöket, amelyekkel előnyt szerezhetnek ebben a versenyben. Nekik szól a november 20-ai Big Office Day irodapiaci expó, ahol egy napig a legmodernebb irodákról és a jövő munkahelyeiről lesz szó. Ízelítőként persze érdemes megnézni, hogy mit nyújtanak a világ legmenőbb cégei, de nem feltétlenül kell olyan messzire menni inspirációért.

Erdei táj, borospince, ingyen masszázs és társaik

Ha körülnézünk a nagyvilágban, számos céget találunk, amelyeknek az irodája majdnem olyan híres, mint a termékei. De mitől válhat ennyire felkapottá egy iroda? Csócsóasztalra van szükség és babzsákokra? Vagy tényleg csúszda kell a munkavállalóknak lift helyett? Összeszedtünk néhány izgalmas példát, amelyek bárkinek ihletet adhatnak. 

Bark (Ohio)

A kisállat kellékeket gyártó amerikai vállalat központját a világ legkutyabarátabb irodájának kiáltotta ki, és a címkéhez hűen naponta 50 kutya lézeng az irodában. Az asztalok mellé olyan ülőalkalmatosságokat helyeztek ki, amelyeket könnyen tisztítható textil borít, hogy a dolgozók és kedvenceik egymás mellett ülhessenek, illetve kint egy kutyafuttatót is kialakítottak, hogy legyen tér egy kis mozgásra.

Kép forrása: Inc.com

Digital Luxury Group (Genf)

A digitális marketinggel foglalkozó svájci cég olyannyira nem akarja egy iroda érzetét kelteni, hogy még recepciót sem alakítottak ki. Ehelyett a tervezők a rugalmasságot helyezték középpontba, és olyan tereket hoztak létre, amelyek támogatják a relaxációt, illetve szükséges esetén az elvonulást és a mély koncentrációt. Emellett számos különböző meetingszoba biztosít helyszínt a csapatoknak a megbeszélésekhez. Mindennek pedig modern bútorok és minimalista dizájn kölcsönöznek visszafogott eleganciát.

Kép forrása: Inc.com

Slack (San Francisco)

A Slack nevű techvállalatot a természet ihlette, pontosan olyan, mintha a Föld irodai megfelelője lenne. Minden emeletet a Dél-Kaliforniától az Egyesült Államok északnyugati partvidékéig nyúló, úgynevezett Pacific Crest Trail más és más régiója ihletett, ahol sivatagok, erdők és hegycsúcsok váltják egymást. A lobbiszinten pedig a munkavállalók sátorszerű képződményekben húzhatják meg magukat, akár még meditálhatnak is.

Kép forrása: Inc.com

SelgasCano (Madrid)

A SelgasCano építészcég üvegirodája Madrid közelében egy erdőben, a fák között, nyugodt és kellemes környezetben fekszik. A dolgozók a földbe süllyesztett irodából bármikor megcsodálhatják a természetet a 20 milliméter vastagságú,  északi fekvésű üvegfalnak köszönhetően. Az épület déli falát pedig egy szigetelt rostüveg és poliészter keverékéből gyártott fal borítja, árnyékot biztosítva az erős napsütéstől. Mostanában több nagyvállalat próbál természetes hatású elemeket csempészni az irodadizájnba, míg a SelgasCano létrehozott egy valóban természetközeli munkhelyet.

Kép forrása: Careeraddict.com

Google (Zürich)

A Google-t mint munkáltatót valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen világszerte híres arról a luxusról és kényelemről, amit a dolgozóknak biztosít. Komoly összegeket szán arra, hogy a munkavállalók a legkevésbé se érezzék úgy, hogy egy unalmas irodában ülnek. A zürichi központban ülő több mint 2000 dolgozó sem panaszkodhat: koncertterem, ingyen masszázs és borospince is rendelkezésükre áll. Radásul az épület egy rövid sétányi távolságra található a Zürichi-tótól, így akár ott is tölthetik az ebédszünetüket.

Kép forrása: Careeraddict.com

Azoknak a vállalatoknak, amelyek kíváncsiak, hogy mit nyújthatnak a munkavállalóiknak, a Big Office Day-en további inspirációt kaphatnak. A kiállítással párhuzamosan tematikus panelbeszélgetések várják a látogatókat, ahol a legsikeresebb cégek osztják meg tudásukat és tapasztalatukat a leginnovatívabb irodatechnológiákról, illetve az élhető, munkaerőbarát munkahelyekről.

A Big Office Day-ről bővebb információkért kattints ide, vagy kövesd a Facebook-eseményt.

A cikk saját szolgáltatást népszerűsít.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
shutterstock_1135735163