shutter, corvin
Ingatlan

Itt a nagy újlakás-körkép: mennyibe kerül egy négyzetméter a belvárosban és mennyibe a külső kerületekben?

Portfolio
Általános trend, hogy a csendesebb nyári hónapok után ősszel felélénkül a lakáspiac, ilyenkor az új lakások iránt is erősödik a kereslet. Az alábbiakban azt néztük meg, milyen árakra számíthatunk idén ősszel az új lakások esetében az egyes budapesti kerületekben. Nézd meg a számokat, hogy felkészülten indulj el az október 11-13. között, a Hungexpon tartandó Lakás 2019 Kiállításra!

A kerületek közötti sorrend nem változott érdemben az utóbbi negyedévekben az új lakások árát tekintve. Ha valamivel régebbre tekintünk vissza, akkor viszont a belvárosi kerületek előretörése látható. Míg öt-hat éve az V. kerület az I., II. és XII. kerülettel versenyzett a legdrágább kerület címéért, mostanra jelentősen lehagyta versenytársait, 20-30 százalékkal magasabb árakat elérve. Ugyanez ment végbe a VI. és a VII. kerületben is, amelyek korábban a XI. vagy a XIII. kerülettel voltak egy árszinten, a különbség azonban mára a 40 százalékot is meghaladja, előbbiek javára.

A legnagyobb előrelépés azonban kétségkívül a VIII. kerületben ment végbe, ami egy évtizede még bőven átlag alatti árakkal rendelkezett, a megítélésének javulásával azonban mostanra – az új lakásokat nézve - a hetedik legdrágább kerület, egymilliós négyzetméterárakkal. Aki olcsóbban szeretne új lakást, annak érdemesebb a külsőbb kerületekben nézelődnie – például a X.-ben vagy a XIX.-ben -, ahol már 600 ezer forintos négyzetméteráron is szép számmal vannak új lakások.

Nyolc érdekesség a piacról

A Budapesti Lakáspici Riport adatbázisa alapján Budapesten közel 500 projektben mintegy 24 ezer lakás áll fejlesztés alatt, ebből 5500 az, amit már értékesítenek és még szabadon elérhető. Ezek között szokatlanul érdekes lakások is megtalálhatók, amelyek közül főként ár és alapterület alapján szemezgettünk.

 • A legolcsóbb új lakás Budapesten egy XIX. kerületi 28 négyzetméteres garzon, amit 19 millió forintért kínálnak.
 • A legdrágább új lakás egy XII. kerületi 260 négyzetméteres lakás, 662 millió forintért.
 • A legnagyobb új építésű társasházi lakás 290 négyzetméteres.
 • A legkisebb társasházi lakás 22 négyzetméteres.
 • A legnagyobb terasz egy XIII. kerületi, ötödik emeleti lakáshoz tartozik. Míg a lakás alapterülete 107 négyzetméter, addig a hozzá tartozó terasz alapterülete eléri a 272 négyzetmétert.
 • Fajlagos áron nézve a legolcsóbb új lakás a XIII. kerületben épül, négyzetméterenként 442 ezer forintért kínálják.
 • A legmagasabb fajlagos ár egy V. kerületi projekt penthouse lakásánál mérhető, ami közel 3 millió forintba kerül négyzetméterenként.
 • A legmagasabban elhelyezkedő egy IV. kerületi projekt legfelső lakása, ott a 17. emeletről nézhetjük a városi panorámát.

Aki új lakást venne, de még nem tudja hol, annak érdemes Pesten a XIII., Budán a XI. kerületben nézelődnie, ott a legnagyobb ugyanis a választék: előbbiben 1200, utóbbiban közel 1000 új lakás között lehet válogatni. Noha a külsőbb kerületekben alacsonyabbak a fajlagos árak, ott kevesebb fejlesztés indul. Összességében azonban vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk a fejlesztőtől, beszélgessünk a projektről, amire nagyon jó alkalmat kínál az október 11-13 között, a Hungexpo-n megvalósuló Lakás 2019 Kiállítás, ahol több tucat fejlesztő, több ezer lakása tekinthető meg egy helyen.

Lakás 2019 Kiállítás

A Portfolio Csoport az őszi LAKÁS 2019 KIÁLLÍTÁSRA az idei év legfontosabb új projektjeivel és fejlesztéseivel várja a látogatókat, akik az újépítésű ingatlanok mellett válogathatnak a használt lakások közül, és természetesen hasznos tanácsokat is kaphatnak a vásárláshoz, például a hitelekről vagy a családtámogatásokról.A látogatók olyan kiállítókkal találkozhatnak, mint például

 • a Cordia,
 • a Metrodom,
 • a Biggeorge Property,
 • a Siskin,
 • az Avico Riverbay,
 • a Duna Pearl,
 • az iDom,
 • vagy az Allure Residence.

A LAKÁS 2019 KIÁLLÍTÁSON az érdeklődők választhatnak a legnagyobb hazai bankok - a Takarék Csoport, a Budapest Bank, a CIB, a MKB -, lakástakarékpénztárak és pénzügyi közvetítők számos hitel és pénzügyi termékéből is.

OKTÓBER 11-ÉN, 12-ÉN ÉS 13-ÁN A HUNGEXPÓN A LEGNEVESEBB BERUHÁZÓK TÖBB EZER ÚJ INGATLANT KÍNÁLNAK: ÉRDEMES KILÁTOGATNIA MINDENKINEK, AKI INGATLANVÁSÁRLÁST TERVEZ.

lakasvasar-a-hungexpon-326849

Természetesen a szervezők nyereményjátékkal is várják a látogatókat. Akik a kiállítás ideje alatt, a helyszínen új építésű lakás vételére regisztrálnak és november 15-ig előszerződést vagy szerződést kötnek és befizetik az előleget, kisorsolnak egy 1 millió forint értékű bankkártyát.

 • HUNGEXPO, F pavilon
 • október 11. 10:00-tól - 18:00-ig
 • október 12. 10:00-tól - 18:00-ig
 • október 13. 10:00-tól - 17:00-ig

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
dpd csarnokepulet market epito