Varsó ingatlanok
Ingatlan

Beveszik a lengyel piacot? - Terjeszkedik a magyar ingatlanfejlesztő

Portfolio
A Wing csoport október 16-án adásvételi szerződést írt alá a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, a varsói tőzsdén jegyzett Echo Investment SA többségi tulajdonrészének megvásárlására. A Wing az Echo hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként száll be a vállalatba. A tranzakció, amely által a magyar Wing régiós szintű ingatlanvállalkozássá léphet elő, a lengyel versenyhatóság jóváhagyását követően lép hatályba.

A tőzsdepiacot érintő oldalról már beszámoltunk róla, hogy a Wing megszerezte a Varsói Értékpapír Tőzsdén (GPW) jegyzett ECHO Investment S.A. 55,96%-os tulajdonrészét, a Lisala sp.z.oo 100 százalékos megvásárlásával. A magyar cég bejelentése azonban ingatlanpiaci oldalról is nagy lépés, hiszen így a Wing, egy vezető lengyel ingatlanfejlesztő többségi tulajdonosa lehet, növelve ezzel a régiós szerepvállalását. 

„Az idén húsz éves Wing a hazai ingatlanpiacon elért sikereire alapozva, stratégiai célnak tűzte ki a nemzetközi terjeszkedést. A regionális piacok feltérképezése során, az ingatlanfejlesztési lehetőségek és a befektetői piac jellemzői alapján a lengyel ingatlanpiac bizonyult számunkra a legvonzóbb befektetési célpontnak. Így itt kerestünk olyan stratégiai befektetési lehetőséget, ami a stabil és eredményes működés mellett hosszú távú növekedési potenciállal is bír. Az Echo piacvezető ingatlanfejlesztő vállalkozás, amely hasonló értékek mellett működik, mint a Wing” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Steinberg Noah
WING, RICS, elnök-vezérigazgató, elnök
Noah Steinberg a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. A WING az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozás, a piacvezető irodafejlesztő. Noah Steinberg amerikai állampolgár, aki 199
Tovább
Noah Steinberg a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. A WING az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozás, a piacvezető irodafejlesztő. Noah Steinberg amerikai állampolgár, aki 199 Tovább

„A 2016-ban elfogadott új vállalati stratégia óta sikeresen változtattunk a cégünk profilján és ingatlanokat tulajdonló vállalatból ingatlanfejlesztővé váltunk. Az Echo Investment tökéletesen felkészült arra, hogy tovább erősítse fejlesztői tevékenységét Lengyelországban, mind a lakó-, mind az iroda-, mind a kiskereskedelmi ingatlanok területén. Ezekben a szegmensekben jelenleg közel 90 projektünk van folyamatban, mintegy 1,3 millió négyzetméter alapterülettel. Meg vagyunk győződve arról, hogy az új, ingatlanfejlesztőként is tevékenykedő, hosszú távú szakmai befektetőnk segítségével az Echo Investment folytathatja a növekedési pályáját és tovább erősítheti a piaci pozícióját” – mondta Nicklas Lindberg, az Echo Investment vezérigazgatója.

Property Investment Forum 2019
A Wing ingatlanfejlesztő a Property Investment Forum konferencián, többek között a hazai ingatlanszektor kilátásairól szóló panelbeszélgetésben is képviselteti magát.

Mit lehet tudni a lengyel fejlesztőről?

Az Echo Investment az egyetlen lengyel ingatlanfejlesztő cég, amely egyszerre van jelen a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon. Ez a stratégia a Wingtől sem áll messze, nem is olyan régen jelentették be, hogy egyszerre három budapesti szállodafejlesztéssel is elkezdenek foglalkozni, tavaly pedig a Kassák Residence lakóprojekt elindításával még tovább bővült a tevékenységük a korábbi kereskedelmi ingatlanfejlesztés mellett.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 – 130 m2 alapterület
35 – 110 M Ft
Átadás:
2019 Q4

Ajánlatot kérek

Az Echo Investment hét lengyel nagyvárosra fókuszálja fejlesztői tevékenységét: Varsó, Krakkó, Łódź, Wrocław, Katovice, Gdanszk, és Poznan. Az eddigi működése során mintegy 1,7 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett, részvényeit 1996 óta jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde. Összehasonlításképpen a Wing 20 éves fennállása során irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és lakóingatlanokat fejlesztett Magyarországon, körülbelül egymillió négyzetméteren. (Például a Magyar Telekom új székháza, a Skylight CITY irodaház és az új WIZZ AIR oktató központ, a Siemens-evosoft új székháza, a Liberty Irodaház, a BB Hotel, a Kassák Residence és Kassák Passage lakóparkok és a Park West és Metropolitan Garden lakóprojektek) 2018 elején a külföldi terjeszkedést két, Szófiában megvásárolt irodaházzal kezdte, amit a mostani lengyel bevásárlás követett. Ezen kívül a hazai piacon az ingatlanüzemeltetés és kezelésben is jelentős részesedést szerzett idén tavasszal, és a NEO Property Services Zrt. (korábbi nevén Strabag Property Services) 100 százalékos tulajdonosává vált. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek
Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

értékesítési vezető

értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
vitézy dávid