Karácsony Gergely főpolgármester
Ingatlan

Karácsony Gergely: új idők kezdődnek Budapesten, csökkennek a bérletárak

Portfolio
Karácsony Gergely, Budapest frissen megválasztott főpolgármestere az Indexen válaszolt élőben kérdésekre. Szóba került a Liget projekt sorsa, a BKK jövője, a bérletek ára, a Lánchíd felújítása, a rakpart autómentesítése.

Időközben sajtótájékoztatót is tartott Karácsony Gergely, az erről szóló tudósításunk itt olvasható:

Ha a BKK vezetői pozíciójára jelentkezik Vitézy Dávid, korábbi BKK-vezér, akkor azt örömmel fogadjuk - fejtette ki Karácsony Gergely a lapnak élőben nyilatkozva, aki többször megismételte: nyilvános pályázatok jönnek a cégek vezetésére.

Az alakuló ülésen módosítjuk a Liget építési szabályzatát.

Ennek a jogtechnikai részét még kitaláljuk. Az új szabály nem teszi lehetővé, hogy új épület létesüljön a Városligetben - mondta.

Már januárban világossá tettem, hogy nem szeretném beépíteni épületekkel a Városligetet. Akkor még nem volt a múzeumoknak építési engedélyük. Azóta volt, amelyik szerzett - fejtette ki Karácsony Gergely, utalva arra, hogy amelyiknek nincs építési engedélye jelenleg, annak a jövőben nem is lesz.

Stratégiai cél, hogy leálljon a Városliget beépítése

- fogalmazott.

Visszavonjuk azokat a döntéseket, amelyek a Római-parti mobilgát építésére engedélyt adtak - tette hozzá.

A budapesti tömegközlekedésről kifejtette: ez a terület folyamatosan alulfinanszírozott. De emellett is végre tudjuk hajtani fokozatosan, hogy 14 éves korig a BKV-bérlet ingyenes legyen. Idén azt tervezik, hogy 7 éves korig legyen ingyenes a BKV-bérlet. Pontos számaik arra vonatkozóan nincsenek, hogy ez mekkora plusz kiadással jár a fővárosi költségvetés számára, mert nem publikusak ezek az adatok.

A bérlet árakat nem emeljük, sőt csökkenteni akarjuk

- húzta alá. Az éves bérlet ára kapcsán emelte ki ezt, megemlítve, hogy Bécsben a lakosok 70%-ának van bérlete. Azt is hozzáfűzte, hogy emellett a turisták által használt jegyek és bérletek árának növelése a cél.

Lesz-e gyaloghíd a Lánchídból - hangzott a kérdés. A felújítás tapasztalatait fel lehet használni arra, hogy elgondolkozzunk azon hosszú távon, hogy autómentes legyen a híd - válaszolt. Emlékeztetett arra, hogy Tarlós István a közbeszerzésre érkezett ajánlatokat leállította. És felhívta a figyelmet arra, hogy a 3-as metró második szakaszának felújítására is túlárazott ajánlatok érkeztek.

Pénteken lesz az első érdemi munkanapom, és első dolgom lesz ennek a két nagy felújításnak a fejleményeit átnézni.

Nagyon különböző a budai és a pesti rakpart funkciója.Első lépésként hétvégente szeretném lezárni a pesti alsórakpartot

- fejtette ki.

Hosszú távon a cél, hogy a pesti rakpart tehermentesítve legyen - folytatta. Majd hozzátette: az is cél, hogy a távolabbi jövőben teljesen autómentesek legyenek a rakpartok.

Forgalomcsillapítást is szeretnék a városon belül - húzta alá. Mert a város túlterhelt autókkal - tette hozzá.

A beszélgetésből az is kiderült: az első dolga az lesz, hogy a fővárosi cégeknek megtiltja, hogy jelentősebb kötelezettségvállalást tegyen és rajta nem fog múlni, felveszi Orbán Viktor miniszterelnökkel a kapcsolatot és reményei szerint jövő héten találkoznak.

Címlapkép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. MTI/Balogh Zoltán

borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
CPI gateway office park, irodaház árpád híd