Karácsony Gergely főpolgármester
Ingatlan

Karácsony Gergely: új idők kezdődnek Budapesten, csökkennek a bérletárak

Portfolio
Karácsony Gergely, Budapest frissen megválasztott főpolgármestere az Indexen válaszolt élőben kérdésekre. Szóba került a Liget projekt sorsa, a BKK jövője, a bérletek ára, a Lánchíd felújítása, a rakpart autómentesítése.

Időközben sajtótájékoztatót is tartott Karácsony Gergely, az erről szóló tudósításunk itt olvasható:

Ha a BKK vezetői pozíciójára jelentkezik Vitézy Dávid, korábbi BKK-vezér, akkor azt örömmel fogadjuk - fejtette ki Karácsony Gergely a lapnak élőben nyilatkozva, aki többször megismételte: nyilvános pályázatok jönnek a cégek vezetésére.

Az alakuló ülésen módosítjuk a Liget építési szabályzatát.

Ennek a jogtechnikai részét még kitaláljuk. Az új szabály nem teszi lehetővé, hogy új épület létesüljön a Városligetben - mondta.

Már januárban világossá tettem, hogy nem szeretném beépíteni épületekkel a Városligetet. Akkor még nem volt a múzeumoknak építési engedélyük. Azóta volt, amelyik szerzett - fejtette ki Karácsony Gergely, utalva arra, hogy amelyiknek nincs építési engedélye jelenleg, annak a jövőben nem is lesz.

Stratégiai cél, hogy leálljon a Városliget beépítése

- fogalmazott.

Visszavonjuk azokat a döntéseket, amelyek a Római-parti mobilgát építésére engedélyt adtak - tette hozzá.

A budapesti tömegközlekedésről kifejtette: ez a terület folyamatosan alulfinanszírozott. De emellett is végre tudjuk hajtani fokozatosan, hogy 14 éves korig a BKV-bérlet ingyenes legyen. Idén azt tervezik, hogy 7 éves korig legyen ingyenes a BKV-bérlet. Pontos számaik arra vonatkozóan nincsenek, hogy ez mekkora plusz kiadással jár a fővárosi költségvetés számára, mert nem publikusak ezek az adatok.

A bérlet árakat nem emeljük, sőt csökkenteni akarjuk

- húzta alá. Az éves bérlet ára kapcsán emelte ki ezt, megemlítve, hogy Bécsben a lakosok 70%-ának van bérlete. Azt is hozzáfűzte, hogy emellett a turisták által használt jegyek és bérletek árának növelése a cél.

Lesz-e gyaloghíd a Lánchídból - hangzott a kérdés. A felújítás tapasztalatait fel lehet használni arra, hogy elgondolkozzunk azon hosszú távon, hogy autómentes legyen a híd - válaszolt. Emlékeztetett arra, hogy Tarlós István a közbeszerzésre érkezett ajánlatokat leállította. És felhívta a figyelmet arra, hogy a 3-as metró második szakaszának felújítására is túlárazott ajánlatok érkeztek.

Pénteken lesz az első érdemi munkanapom, és első dolgom lesz ennek a két nagy felújításnak a fejleményeit átnézni.

Nagyon különböző a budai és a pesti rakpart funkciója.Első lépésként hétvégente szeretném lezárni a pesti alsórakpartot

- fejtette ki.

Hosszú távon a cél, hogy a pesti rakpart tehermentesítve legyen - folytatta. Majd hozzátette: az is cél, hogy a távolabbi jövőben teljesen autómentesek legyenek a rakpartok.

Forgalomcsillapítást is szeretnék a városon belül - húzta alá. Mert a város túlterhelt autókkal - tette hozzá.

A beszélgetésből az is kiderült: az első dolga az lesz, hogy a fővárosi cégeknek megtiltja, hogy jelentősebb kötelezettségvállalást tegyen és rajta nem fog múlni, felveszi Orbán Viktor miniszterelnökkel a kapcsolatot és reményei szerint jövő héten találkoznak.

Címlapkép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. MTI/Balogh Zoltán

kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cannes kikötő