Előfizetői tartalom

Kiűzné a gazdagokat a fővárosból Karácsony: valóban bevezethetik a luxusingatlan-adót?

Portfolio
A Klubrádiónak adott interjújában beszélt Karácsony Gergely csütörtök este arról, hogy komolyan gondolja a nagyértékű lakóingatlanok megadóztatását. Azt mondta, mindezt akkor tudják kivetni, ha a kerületek nem élnek ezzel a lehetőséggel és ahhoz is hozzájárulnak, hogy a főváros bevezesse. A kerületek többségben az ellenzék győzött, így már készítik a jogszabály részleteit – tette hozzá.

A tervek szerint az adó az 500 millió forint feletti magántulajdonban lévő lakóingatlanokat érintené, az ebből befolyó bevételeket pedig bérlakásépítésre és felújításra fordítanák. A Portfolio-nál ennek kapcsán utánajártunk, hogy jogi szempontból valóban van-e erre lehetősége a főpolgármesternek, és ha igen, az intézkedés a fővárosi lakóingatlanok mekkora részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés