shutterstock_1166332054
Ingatlan

Kiskedvencek az irodában: mindenkit boldoggá tesz az új divat?

Portfolio
Bár továbbra is elsősorban fizetésért, megélhetésért dolgozik az emberek többsége, a munkáltató kiválasztásánál, illetve a hosszú távú elköteleződésnél egyre többet nyomnak latba az olyan tényezők, mint az irodai környezet vagy a home office. Ezért most szeretnénk megtudni, hogy olvasóink hogyan gondolkodnak a legújabb irodatrendekről, legyen szó a home officról vagy a kutyabarát munkahelyekről. Köszönjük, ha te is segítesz ebben néhány perces kérdőívünk kitöltésével.

A vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a munkavállalók igényeire, hiszen úgy a legkönnyebb megtartani a jó munkaerőt, ha elégedett. Az ergonomikus asztalok és székek mellett a természetes fényt biztosító hatalmas ablakok, kerthelyiség, vagy legalább élő szobanövények és a relaxációs szoba is lassan szinte alapkellékké válnak az irodákban. A fiatal generációk pedig már egyenesen élményszerűségre vágynak, nemcsak munkavállalóként, hanem a felvételi folyamat során jelentkezőként is. Persze wellbeing ide, kutyabarát iroda oda, természetesen továbbra sem mindegy, hogy milyen juttatásokat kínál a munkáltató.

Mit gondolnak minderről olvasóink?

A Portfolio szerkesztősége saját kérdőívet állított össze, hogy felmérje, olvasói, hogyan viszonyulnak a legújabb irodai trendekhez. Vajon engednének a fizetésükből bármennyit is plusz 1 nap home office-ért? És mennyit ér ehhez képest egy igazán jó főnök? Mit gondolnak az ún. hot deskingről, amikor a dolgozóknak nincsenek saját fix asztalaik? Hasznosnak vagy nyomasztónak tartják a munkavégzést monitorozó szoftvereket?

hogy minderre fény derüljön, kattints a linkre, és töltsd ki néhány perces kérdőívünket. Természetesen az eredményeket egy újabb cikkben hamarosan összefoglaljuk.

Az irodák kialakítása korábban a menedzsment elvárásai mentén zajlott, ezért a többségük leginkább egy gyárra hasonlított, ahol szellemi munka folyik. Ma már egyre többször találnak nyitott fülekre a munkavállalói hangok, a vonzó munkakörnyezet megteremtése ugyanis csodafegyver a jelenlegi munkaerőpiaci körülmények között. Ráadásul rendkívül gyorsan változik a munka világa a 21. században, amihez az irodai tereknek és eszközöknek is folyamatosan fel kell zárkózniuk. Mivel ezeknek a trendeknek a követése ma már a versenyképesség záloga, a Portfolio-n is egyre több cikk és elemzés jelenik meg róluk. November 20-án pedig a Big Office Day keretében minden a legfrissebb irodafejlesztési trendekről és innovációkról szól majd a Groupama Aréna 3 szintjén. Az ingyenes irodapiaci expóval párhuzamosan megszervezett Big Office Day 2019 konferencián szakértők és sikeres cégvezetők is megszólalnak a legégetőbb irodatech és HR kérdésekről.

Office Stage - Út a hatékony irodához
Az ingyenes Office Stage klubon a munkavállalók valós hatékonyságának és elkötelezettségének növeléséről is szó lesz.
száló por budapest lakások szmog
Koronavirus
európai uniós zászló európai bizottság
MarjanSarec
FrankfurtTőzsde
15 August 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A trader looks at his monitors in the trading room of the stock exchange. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
száló por budapest lakások szmog