építkezés - daruk, mérnökök
Ingatlan

Nem lesz új Budapest-miniszter a kormányban

Portfolio
Tárgyalni fognak tételesen minden egyes kormányzati forrásból finanszírozott fővárosi beruházásról Karácsony Gergellyel, és amit a főváros nem akar, azt nem erőltetik - mondta az Indexnek Fürjes Balázs kormánybiztos.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Zrt. (KKBK) vezetője, Fürjes Balázs kormánybiztos megerősítette: ha a főváros parkot akar a Városligetben új épületek helyett, ahhoz is alkalmazkodnak. Közölte, bár átvette a KKBK vezérigazgatójának Tarlós István fejlesztési főpolgármester-helyettesét, Szeneczey Balázst, nem épít alternatív városházát. A mostani, békülékeny hangnem a fővárossal csak annak meglepetés, aki nem ismeri őket, mondta az index.hu-nak adott interjúban.

Fürjes Balázs
Miniszterelnökség, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag
Tovább
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag Tovább

A vezető szerint a mindenkori magyar kormány mindig is felelős volt és felelős lesz Budapestért. Az államnak mindig feladata volt Budapest építése. A fővárosban rengeteg fejlesztés – a hidak, a pályaudvarok, a legfontosabb középületek és intézmények, a közlekedési hálózat zöme – mind kormányzati munkával és pénzből épült meg.

Egész egyszerűen azért, mert nem várható el a nemzet fővárosától, hogy önerőből valósítsa meg mindazt, amire Budapestnek szüksége van. A kormány nem hagyhatja magára Budapestet, és természetesen nem is gyámkodhat felette.

Big Office Day Konferencia 2019
Az irodapiac legfontosabb idei eseménye. Ne maradj le! Már most jelentkezz!

Fürjes hírlapi kacsának nevezte, hogy esetleg Budapest-miniszter is lesz a kormányon belül. Megfogalmazása szerint " Gulyás Gergely a Budapest-miniszter – a kormány ügyrendje szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyben a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős miniszter is. Nincs változás."

A kormány e felelősség létrehozásakor saját magát korlátozta – a jogszabály azt is kimondja, hogy a miniszter e feladatát kizárólag a fővárossal együttműködésben látja el. Végképp korlátoztuk saját mozgásterünket, mikor elfogadtuk Tarlós István javaslatát, és létrejött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, egyenlő számú fővárosi és kormányzati képviselővel, kizárólag egyhangú döntéshozatallal.

Property Investment Forum 2019
Az év legfontosabb pénzügyi, befektetési és ingatlanos rendezvényére már csak pár hely kiadó. Azonnal jelentkezz!

Hozzáfűzte még: "Budapest nem lehet csatatér, mi nem a háborúzás, hanem a békés építkezés pártján állunk. Ha azt mondják, hogy az elkezdett épületek fejeződjenek be, de új dolog ne épüljön, akkor nem fog új dolog épülni a ligetben. Bízom a higgadt szakmai párbeszédben." - állította.

termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-184093719